Çanakkale Belediyesi’nin birkaç yıl önce cep telefonlarının şarj edilebilmesi ve karbon salınımına dikkati çekmek amacıyla güneş enerjisiyle çalışan şarj istasyonları kurdu. Şarj istasyonlarını kendiniz bilmezler tarafından kullanılmaz hale getirildi. Artık çalışmayan bu istasyonlar kaderine terkedilmiş durumda.

Çanakkale Belediyesi’nin güneş enerji sistemlerini kent hayatının parçası haline getirmek için başladığı çalışmalar doğrultusunda Çanakkale Belediyesi birkaç yıl önce kordona güneş enerjisiyle çalışan telefon şarj istasyonları kurdu. Şarj istasyonları vatandaşların telefonlarını şarj etmeleri amacıyla marinanın önü ve golf çay bahçesinin önüne yerleştirildi.

Güneş Enerjili Şarj İstasyonları, güneş panellerinin ürettiği enerjiyi depolayarak gün boyu şarj hizmeti verme prensibiyle çalışıyor. Çeşitli yerlere yerleştirilen güneş enerjili çevreci şarj istasyonaları kurulduğu dönemde ücretsiz olarak halkın kullanımına sunuldu. Kentin çeşitli noktalarına yerleştirilen, güneş enerjili şarj istasyonlarından akıllı telefonlarını ve tabletlerini şarj edebilen vatandaşlar yapıldığı dönemde oldukça memnun oldular.

KULLANILAMAZ HALDE
Cep telefonu ve USB ile şarj olan diğer elektronik aletleri şarj etme imkanı tanıyan istasyonlar şimdi kullanılamaz hale geldi. Şarj istasyonları kimi zaman yağmura maruz kaldı, kimi zaman ise şiddetli rüzgara. Hal Böyle olunca şarj istasyonlarının üzerindeki paneller koptu, çürüdü ve kırıldı. Bazı vatandaşlar da istasyonun boş yerlerine çöp attı. Kurulduğundan itibaren bakımları yapılmayan çevre dostu enerji sistemi şimdi bulunduğu yerde hem kötü bir görüntü yaratıyor hem de telefonunu şarj etmek için gelenler hayal kırıklığına uğruyor. Kentin en gözde yeri olan ve Çanakkale’ye gelen herkesin uğradığı kordon boyunda şarj istasyonlarını yarattığı kötü görüntü nedeniyle kentliler şikâyetçi olurken, yapılması için harcanan maliyetin de bakımları yapılmadığından kullanılamaz hale geldiği için boşa harcandığını dile getiriyorlar.
Mine Yel