Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş, yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale’deki okulların pandemiye hazır olup olmadığını sordu.

Açıklamasına, “Sayın Milli Eğitim Bakanımız okullar Ankara’dan nasıl görünüyor? Milli Eğitim Müdürümüz Ankara’ya her şeyin normal olduğunu mu iletiyorlar?” ifadeleriyle başlayan Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş şöyle devam etti; “Çanakkale özelinden bahsedelim. Okulların birçoğunda hizmetli yok, 800-1000 öğrencili okullarda 1 yada 2 hizmetli bulunuyor. Sınıflar 40 kişi, çocuklar sıkışık bir ortamda, dünya ve pandemi gerçeklerinden aykırı bir şekilde eğitim öğretime devam ediyorlar. 800-1000 öğrencili okulların hijyeni 1-2 hizmetli nasıl sağlayacak?  İş Kur tarafından alınan Toplum Yararına çalışacak olan hizmetliler ne zaman göreve başlayacak? Okullara kaçar TYP’li vermeyi düşünüyorlar? Okullara hijyen malzemesi vererek her şeyin tozpembe olduğunu mu düşünülüyor?

Yetersiz maske, yetersiz eldiven, yetersiz çalışan ile okullar kaç hafta daha dayanacak? Okul yöneticileri zor durumda ne zaman destek olunacak, ne zaman okul yönetimleri rahat bir nefes alabilecek? Okulların imkanları bütçeleri ortada hizmet alımı ile çalıştıracak durumda değiller.  İl Müdürü bu durumları bilmiyor mu? Sayın Milli Eğitim Müdürü eksiklere neden gözlerini kapatıyor? Okul bahçelerine öğrenci velileri alınmıyor. Okul giriş çıkışlarında kapılarda veli yoğunluğu çok fazla herkes dip dibe ve pandemiyi yaymak için davetiye çıkarıyorlar. İl Müdürü bir gün sabah giriş ve akşam çıkışları uzaktan izlemesini isteriz. Okullar 5 katlı 1 personel çalışıyor, okul müdürü müdür yardımcısı paspas yapıyor, okul öncesi öğretmenleri bulaşık yıkıyor, bütün eksikleri görmeden okullar pandemiye hazır diye kamuoyu ve yetkililer kandırılıyor. Ders saatleri ile ilgili neden bir gelişme yok. Maske ile 40 öğrenciye 40 dakika ders anlatmak ne kadar kolay? Aldığımız duyumlara göre 50 TYP’li alınacakmış. Pandemi döneminde önce 250 TYP’li alınırken şimdi neden 50 TYP’li alınıyor. Bu nasıl pandemi ile mücadele insanların akılları ile dalgamı geçiliyor? Sayın İl Müdürümüzün okullardan haberi yok mu? Okulların tek gelir kaynağı okul kantinleri neden kantin ihaleleri yapılmıyor? Öğrencilerin kontrolsüz yerlerden neden yemek yemelerine göz yumuluyor?

Öğrenciler, okul yönetimleri, öğretmenler, okul çalışanları zor durumda, Sayın valimizin ve İl Milli Eğitim Müdürümüzün sorunları çözmelerini bekliyoruz. Aksi takdirde pandemi belasından çok okulumuzda sınıfların hatta okulların kapatılmasına neden olacak. Yetersiz çalışan, yetersiz sarf malzemelerini bir an önce okullarımıza ulaştırmalarını temennisiyle kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Haber Merkezi