Vali İlhami Aktaş, köy ziyaretleri kapsamında Çanakkale merkez ilçe köylerinden Halileli, Kumkale, Kalafat ve Tevfikiye köylerinde ikamet eden aziz şehitlerimiz yakınlarını ve kahraman gazilerimizi ziyaret etti.
 
Vali İlhami Aktaş, ilk olarak Halileli Köyü’nde ikamet eden Kıbrıs Gazisi Mehmet Özdemir’i ziyaret etti. Kıbrıs Gazisi Mehmet Özdemir ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, kahraman gazimize ailesiyle birlikte sağlıklı uzun ömürler temennisinde bulundu.
 
Kıbrıs Gazisi Mehmet Özdemir ziyaretinin ardından Vali İlhami Aktaş, Kumkale Köyü’nde ikamet eden Şehit Kamu Görevlisi Bekir Bakır’ın ailesini ziyaret etti. Valiliğimizde görevli iken 28.04.1994 tarihinde Çanakkale – Bursa karayolunda trafik kazası sonucu şehit olan kamu görevlisi Bekir Bakır’ın babası Mehmet Bakır ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, Şehit kamu görevlisi Bekir Bakır’ı rahmet ve minnetle yad etti. Ardından Vali İlhami Aktaş, 15.11.1976 tarihinde Lefkoşa komuta yeri tatbikatında hat çekerken elektrik çarpması sonucu şehit düşen Şehit Er Ahmet Yelken’in Kumkale Köyü’nde ikamet eden ailesini ziyaret etti. Aziz şehidimiz Ahmet Yelken’in kardeşi Ramadan Yelken ile bir süre görüşen Vali İlhami Aktaş, “Devletimizin bize verdiği imkanlar doğrultusunda Aziz şehitlerimizin ailelerinin her daim yanlarında olacağız” diye konuştu.
 
Vali İlhami Aktaş, ziyaret programı kapsamında Kumkale Köyü’nde Kıbrıs Gazisi Mehmet Mavzer ile bir araya geldi. Kıbrıs Gazisi Mehmet Mavzer ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, gazilerimizin kahraman Türk ordusunun kutsal değerleri olduğunu ifade ederek kahraman gazimize sağlıklı ve mutlu yaşamlar temennisinde bulundu. Vali İlhami Aktaş, Tevfikiye Köyü’nde yaşamını sürdüren Kıbrıs Gazisi Mustafa Çalışkan’ı ziyaret etti. Kıbrıs Gazisi Mustafa Çalışkan ile bir süre görüşen Vali İlhami Aktaş, kahraman gazimize ailesiyle birlikte sağlıklı ve uzun ömürler dileğinde bulundu. Vali İlhami Aktaş, son olarak Kıbrıs Gazisi Salih Şen ile bir araya geldi. Kıbrıs Gazisi Salih Şen ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, “Devletimiz vatan ve millet gibi kutsal değerlerimiz uğruna canlarını hiçe sayarak gazi olan kahramanlarımızın her daim yanlarında olmaya devam edecektir” dedi.
 
Vali Aktaş’a Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammet Mermer ile İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ da eşlik etti.
 
Haber Merkezi