Denizlerdeki sağlık alanlarında kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı’nın ihtiyacı doğrultusunda YÜTEK Gemi’ye sağlık botu siparişi verildi. Sağlık Bakanlığının ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan Sağlık-1 isimli bot Çanakkale Kumkale Sağlık Denetleme Merkezi’nde  düzenlenen törenle teslim edildi.

Denizlerdeki hudutlarda kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından siparişi verilen ve sipariş doğrultusunda çalışmalar gerçekleştiren YÜTEK Gemi, Sağlık-1 Botunu üretti. Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü için inşa edilen Sağlık-1 isimli bot, 14.57 metre uzunluğunda, 5.19 metre genişliğinde kullanıma hazır hale getirildi. Son teknoloji tıp kullanımları, acil durumlarda yapılacak müdahaleler  ve  nakil sırasında güvenliği sağlayacak bir çok özelliğin eklendiği  Sağlık-1 Botu, önceki gün düzenlenen törenle Çanakkale Kumkale Sağlık Denetleme Merkezine teslim edildi.
 YÜTEK Gemi tarafından Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü için inşa edilen Sağlık-1 adlı botun teslim törenine Törende YÜTEK Gemi Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Tekin, Çanakkale Boğazı Baş Tabibi Dr. Ferit Mayatürk ve sağlık ekipleri katıldı. Firma tarafından kullanıma hazır hale getiren bot ile ilgili bilgiler veren YÜTEK Gemi Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Tekin, hayırlı olsun dileklerini ileterek botu Çanakkale Boğazı Baş Tabibi Dr. Ferit Mayatürk ve sağlıkçılara teslim etti.
Dilek Akşen