Okulöncesi ve ilkokul birinci sınıflarda 1-3 Eylül tarihlerinde uygulanan uyum eğitimi son erdi. Eğitim Öğretim hayatına pandemi gölgesinde ilk defa adım atacak birinci sınıf öğrencilerinin velileri ile okul yönetimleri, Cuma günü, uyum eğitiminin bitiminde, bir araya geldi. Atatürk İlkokulu Müdürü Ali Rıza Yılmaz, maske, mesafe ve temizlik konusunda alınan tedbirleri velilere anlatırken,  Ataürk İlkokulu’ndaki, tüm öğretmen ve personelin aşılarını yaptırdığını ifade etti ve velileri de aşı konusunda uyardı.
 
Okulöncesi ve ilkokul birinci sınıflarda 1-3 Eylül tarihlerinde uygulanan uyum eğitimi son erdi.  Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle geçen eğitim döneminde zaman zaman kapanan okullar, 6 Eylül Pazartesi günü, tüm sınıflar ile yüz yüze eğitim için kapılarını açacak.

Eğitim Öğretim hayatına pandemi gölgesinde ilk defa adım atacak birinci sınıf öğrencilerinin velileri ile okul yönetimleri, Cuma günü, uyum eğitiminin bitiminde, bir araya geldi.
Sınıf öğretmenleri, velileri, eğitim öğretim süreci ve pandemi kapsamında alınan tedbirler konusunda bilgilendirdi, akıllardaki soru işaretlerini cevapladı.

Çanakkale Merkez Atatürk İlkokulu’nda da tamamlanan uyum eğitiminin ardından birinci sınıf velileri ile ilk toplantı gerçekleştirildi. Atatürk İlkokulu Müdürü Ali Rıza Yılmaz, okulundaki tüm birinci sınıf şubelerin toplantılarına katılarak, veliler ile tanıştı.
Veliler en çok kalabalık sınıflardan ve pandemi tedbirleri doğrultusunda okula giriş yapamayacakları için çocukların kontrolünden endişeli olduklarını ifade etti.

VELİLER AŞI KONUSUNDA UYARILDI
Maske, mesafe ve temizlik konusunda alınan tedbirleri anlatan ve uyarılar da bulunan Müdür Yılmaz, aşı konusunda da velileri uyardı.
Atatürk İlkokulu’ndaki tüm öğretmen ve personelin aşı yaptırdığını ifade eden Müdür Yılmaz, “Hepinizin çocukları bizlere emanet. Alınan karar doğrultusunda, çok özel sağlık sorunları dışında sizleri okula giriş ve çıkışlar da ayrıca öğle saatlerinde sınıf ve okul içerisine almam mümkün değil.  Okula giriş ve çıkışlarda pcr testi talep etmek zorunda olduğumuz personel ve öğretmenimiz yok. Ben dahil, hepimiz aşılarımızı olduk. Sizlerden de ricam, aşılarınızı olmanızdır. Çocuklarımızın sağlığını korumak, yüz yüze eğitimde devamlılığı sağlamak için elimizdeki en büyük koz aşı ve bunu atlayamayız. Ayrıca,  ebeveynlerden herhangi birinde ya da öğrencide herhangi bir hastalık belirtisi gördüğünüzde durumu sınıf öğretmeninize bildirmenizi de rica edeceğim” dedi.
 
Dilek Akşen