Vatandaşlar her hafta çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak üzere Cuma pazarına akın ediyor. Bu hafta da konfeksiyondan, yiyeceğe her çeşit ürünün olduğu pazarda bu hafta yaz sezonunun sona gelinmesiyle özellikle konfeksiyonda büyük indirim yapıldı.

Vatandaşların her hafta mutfak alışverişi için akınına uğrayan Cuma pazarında bu hafta en çok konfeksiyon tezgahların rağbet gösterildi. Her Cuma günü vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören ve kalabalığı ile bilinen Cuma pazarı bu hafta da oldukça kalabalıktı.

Pazarın konfeksiyon bölümünde sezon indirimi yapıldı. Pazarda konfeksiyon ürünleri yaz sezonunun sonuna gelinmesiyle birlikte fiyatları yarı yarıya düştü. Çeşit çeşit kıyafet ihtiyacını karşılayan vatandaşlar, konfeksiyon tezgahları önünde kalabalıklar oluşturdu. Uygun fiyatlı ürün bulan vatandaşlar adeta vatandaşlar kilo kilo kıyafet aldı.

Öte yandan sabahın erken saatlerinde kurulan tezgâhlarda yaş sebze ve meyveler rağbet gördü. Katkısız ve doğal olarak yetiştirilen ürünlerden olan yöreye özgü tarhana, erişte, köy ekmeği, köy yumurtası, salça, ceviz, arı sütü, bal, polen, zeytin, zeytinyağı, mevsimlik sebze ve meyvelerin yanı sıra şifalı otlar da tezgâhlarda yerini aldı. Sofraların vazgeçilmezlerinden olan yazlık sebze ve meyveler uygun fiyatlarla tezgâhları doldurdu.

KIŞLIK ALIŞVERİŞİ BAŞLADI
Kışlık hazırlamak için birçok kişi, kilo kilo domates almaya başladı. Ürünlerin bol olması da vatandaşların kış hazırlığı için bir fırsat oldu. Kış için kahvaltılık, konserve, turşu ihtiyaçları şimdiden karşılanmaya başlandı. Her tezgahta bulunan domatesin kilosu 2-4 lira arasında değişiyor. Esnaflar bu hafta vatandaşların kışlık stoğu yapmaya başladığını ifade ediyor. Vatandaşların yoğun talep gösterdiği sebzelerden, patates ve soğan 2-3 TL; Patlıcan 5-6 TL; Salatalık 7 TL; Domates 2-4 TL; Kabak 6 TL; Fasulye 12 TL; Havuç 7 TL; Dolma Biber 6-8 TL; Çarliston ve Sivri biber 8 TL Börülce 10 TLden tezgahlarda yer alıyor. Meyvelerden, erik 10; şeftali 10 elma 5; limon 10 TL’den alıcısını buluyor.

Hülya Öz