AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder’i ziyaret etti. Ziyarette bir değerlendirme yapan ve İl Genel Meclisi Başkanlığı seçim sürecine de değinen Bülent Turan, Nejat Önder Öncesi iki yılın kayıp yıl olduğunu belirterek, Önder’in Başkanlığa seçilmesinden sonra taşların yerine oturduğunu ve genel seçimlere kalan 2 yıllık süreçte polemikten beslenenlere işin nasıl yapıldığını göstereceklerini söyledi. 

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İl Genel Meclisi Başkanlığı ziyaretinde İl Genel Meclisi Başkanlığı Seçimlerini hatırlatarak AK Parti ve MHP’nin ortak adayı olan Nejat Önderin seçilmesi ile taşların yerine oturduğunu ve seçimsiz üç yılı hizmet yılı olarak değerlendireceklerini söyledi.  Turan “Şehrimizin temel meselelerini görüşmek için bir aradayız.  Nejat Beyle yeni bir İl Genel Meclisi Başkanlığı Dönemi  uyumlu bir şekilde tüm meseleleri görüşerek yolumuza devam ediyoruz.  Son iki yılı ki İl Genel Meclisinde kayıp yıl olarak nitelendirdiğimiz dönemi geride bıraktık.  Çünkü Vali Bey’in bütçe tekrar görüşülsün demesinden sonraki  nezaketsiz tavır başta olmak üzere  ‘Ben Başkanım her şeyi yaparım’ anlayışın ne kadar yanlış olduğu  tekrar görülmüş oldu.  Ama taşlar yerine oturdu.  Hizmet etmek isteyenlerin,  Çanakkale sevdalılarının daha dengeli, daha sağduyulu  bir üslupla yola devam etme imkanı bulundu.  Bugün AK Parti ve MHP’nin ortak ortaya koymuş olduğu adayımızla beraber  yeni dönemde çok önemli şeyler yapma vaadimiz var.  Bu gün de ziyaretimizde şehrimizin temel meseleleri başta olmak üzere değerlendireceğiz” dedi.

Polemikten Beslenenlere İş Nasıl Yapılır Göstereceğiz
AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, değerlendirmesinde polemikten beslenenlere de seslenerek işi nasıl yapacağını iki yılda göstereceklerini belirterek “ Bu son seçimsiz üç yılı hizmet yılı olarak değerlendirmek istiyoruz.  Derdimiz kavga yapmak, polemik yapmak değil. Tam aksine  son iki polemikten, kavgadan, gerginlikten beslenen  insanlara iş nasıl yapılırmış , hizmet nasıl yapılırmış, devlet adamlığı nasıl olunurmuş onu göstermek.  Biz daha dün  Ülgür Gökhan’ın yanındaydık. Hangi siyasi parti olursa olsun  hizmet için biz görüşmeyi görev biliyoruz.  Ancak bu iyimserliğimize rağmen  İl Genel Meclisinde iki yıl bunu göremedik maalesef.  Köydeki Meseleler değerlendirirken kime oy verildi diye bakıldı.  Bütçe planlaması yapılırken hiçbir hassasiyet gösterilmedi.  Her şeye rağmen, ki hata da olabilir, bütçeden sonra  Vali Bey’in uyarısı ‘şunu düzeltin’ demesinde  insan bir noktayı düzeltip öyle gönderebilir.  Bunu bile yapmaktan aciz olan bir anlayışa  maalesef Çanakkale karşı karşıya kalmıştır.  Ama geldiğimiz noktada taşlar yerine oturdu, su yerini buldu ve tüm ömrünü siyasete vermiş çok tecrübeli  bir dostumzla beraber  yol yürüme imkanı bulduk” dedi.


Kaynak: Haber Merkezi