Anadolu’nun tahıl ambarı olarak nitelendiği 1825 yılında İzmir’de çekirge istilası yaşanmıştı ve mahsuller yok olmuştu. Yok olan mahsuller Biga ovasından karşılanarak çiftçilerin ihtiyaçları giderilmişti. Bu yıl da günlerdir devam eden yangınlar nedeni ile Muğla ve Antalya’da mahsuller yok oldu. Tıpkı 169 yıl önceki gibi Biga’lı çiftçiler  yangın bölgesi için harekete geçti. Bu kapsamda Örtülüce ve Köyünde toplanan samanlar Manavgat’a, Akyaprak, Tokatkırı, Şakirbey, Kocagür ve Hacıhüseyin Yaylası köylülerinin bağışladığı balya samanlar ise Muğla’ya gönderildi. 

1825 yılında İzmir Foça' da çekirge istilası sonucu yok olan tarım alanları nedeni ile bölgede buğday ve un ihtiyacı ortaya çıkmıştı. İstila sonrasında yapılan girişimler sonucunda, gerekli un ve buğday o dönem Çanakkale’nin merkezi olan Biga’dan karşılanmıştı.  169 yıl önce yaşanan bu felaketin ardından geçtiğimiz haftalarda da Akdeniz bölgesinde özellikle Muğla ve Antalya illerinde yangın yaşanmıştı. Yerleşim alanlarının yanı sıra, geniş tarlalarda bulunan mahsuller de yandı. Yangın felaketi sonrası bölgedeki çiftçilerin özellikle saman ihtiyacını karşılamak için 169 yıl önceki gibi Bigalı Çiftçiler de kenetlendi. Biga’da ülkemizdeki yangın afeti sonrası bölgedeki çiftçilere dağıtılmak üzere gerekli ihtiyaçlar Biga’lı vefalı, çalışkan ve yardımsever üreticilerinden muhtarların organizasyonu ile toplanarak bölgeye gönderilmeye devam ediliyor.
Ülkemizde görülen yangın afetinde zarar gören üreticilere dağıtılmak üzere,  Biga Örtülüce Köyü muhtar ve azaları öncülüğünde köylülerden toplanan 1 Tır Saman balyası yangın alanıolan Antalya Manavgat’a , Akyaprak,

Tokatkırı, Şakirbey, Kocagür ve Hacıhüseyin Yaylası köy muhtarları öncülüğünde köylerinden toplanan 1 Tır Saman balyaları Muğla İline gönderildi.   Köy Muhtarlarının organizasyonu ile gerçekleştirilen dayanışma sonrasında toplanan bu yardımlar 169 yıl önce yapılan yardımları da unutturmadı.
 
Cuma Deren