Esenler Mahallesi’nde birçok kedinin yaşadığı, sağlık kontrollerinin yapıldığı ve beslendiği Çanakkale Kedi Köyü’nde; kedilerin barındığı, oyun oynadıkları alanlara vatandaşlar gece girerek zarar veriyor. 800 metrekarelik bir alanda bulunan Çanakkale Kedi Köyü, birçok kediye ev sahipliği yapıyor. Kedilere özel kurulan evler, oyun alanları, mama ve su kapları ile kediler için hem verimli hem de doğal bir alan oluşturuyor.
 
Çanakkale Belediyesi’nin kurmuş olduğu kedi evi birçok farklı sokak kedisine ev sahipliği yapıyor. Kediler için doğal bir ortam oluşturmak isteyen Çanakkale Belediyesi aynı zamanda ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarda bulunuyor. Ayrıca kedi sevmek ya da kedilerle vakit geçirmek isteyenler için kedi köyü ziyaretçi de kabul ediyor. İsterseniz kedi sahiplenebileceğiniz bu köy hem kedilere hem de vatandaşlara güzel imkanlar sunuyor. Veteriner, barınma, yemek, su ve kediler için daha birçok hizmet sunan köy aynı zamanda kedilerin yaşam alanını ve doğasını etkilememeye özen gösteriyor. Köyde kedi sayısı tam olarak bilinmiyor çünkü her kediye kapılarının açık olması gibi giden kediler de orada kalmaları için zorlanmıyor, doğal yaşamları etkilenmiyor.
 
İNSAN CANLISI YAVRULAR
Kedi köyüne adımınızı attığınız ilk anda sizi her boyuttan yavrular karşılıyor. Yeni doğmuş yavru kedileri bu köyde çok kolay bir şekilde bulmanız mümkün. Köyde bulunan her kedi çok insan canlısı, insanlarla kolay bir şekilde bağ kurabiliyorlar. Kedi köyüne geldiğinizde içlerinden bir yavruya yuva olabilir, onlara ömürlük bir aile verebilirsiniz.
 
KEDİ KÖYÜNE ZARAR VERİLİYOR
Birçok kediye evsahipliği yapan bu alana, gelen vatandaşların zarar verdiği belirtiliyor. İnsanlar köyü korumak için yapılmış çitlerden atlıyorlar ve orada bulunan eşyalara zarar veriyor. Bazıları ise belki de kedilere iyilik yaptığını düşünürken onlara zarar veriyor. Çitlerin arasından atılan çiğ et vb. ürünler orada çürüyüp kurtlanmaya yol açıyor ve bu durum hem çalışanların hem de kedilerin sağlığını tehlikeye atıyor. Bir diğer problem ise kediler için koyulan mamaların çalınması, su ve mama kaplarının kırılması oluyor. Geceleri giren bazı kişiler kediler için konan kaplara, oyun alanlarına ve oyuncaklara zarar veriyor. Bu güzel köyün ve orada yaşayan kedilerin korunması için vatandaşların da sağduyulu olması onlara zarar verecek herhangi bir şey yapmaması isteniyor.
 
Hülya Öz