Bu yılki eğitim öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala veliler bir yandan yüz yüze eğitim öğretimin başlayıp başlamayacağını merak ederken, bir yandan da eğitim öğretim masraflarına gelecek zamlara dikkatini çevirmiş durumda.
 
2020/2021 eğitim öğretim yılının neredeyse tamamı online gerçekleştirilince, okul servis ücretlerine yeni bir tarife belirlenmemiş, bir önceki senenin tarife ile devam edilmişti. 2019/2020 eğitim öğretim yılının  okul servis ücretlerinin tarifesi en kısa mesafede  Sabah- Akşam Servis,  Aylık 300 TL Yıllık 2 bin 700  TL olarak belirlenmişti.
Önümüzdeki haftalarda  yapılacak toplantının ardından Çanakkale'de  okul servis ücretleri belli olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, servis ücretlerine yüzde 15 zam yapılması teklifi kabul edildi. Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yüzde 19,01, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) ise yüzde 22, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve İl Milli Eğitim temsilcileri de yüzde 15 zam önerisinde bulundu.
 
Oturumu yöneten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, her üç teklifi de ayrı ayrı oylattı. Oylamada, yüzde 15'lik zam teklifi, oy çokluğu ile kabul edildi. Daha önce 0-1 kilometre arasında 271 TL olan fiyat 311,65 liraya yükseltilirken, diğer tüm mesafelere yüzde 15 artış yapıldı.
 
Dilek Akşen