Felsefe Eğitmeni Belgin Önal tarafından Gökçeada’da ‘Öykülerle Felsefe’ etkinliği Necati Cumalı’nın “Benim Kalbim” isimli hikayesi ele alınarak etkinlik sona erdi. Felsefe Eğitmeni Belgin Önal etkinliğe katılan gençlere felsefi sohbetler gerçekleştirdi.

Gökçeada Müze Bahçesinde yapılan etkinlikte Felsefe Eğitmeni Önal tarafından Necati Cumalı’nın “Benim Kalbim” romanı üzerinden felsefi sorular soruldu. Öğrencilerin verdiği cevaplar üzerinden yorum yapıldı.  

Etkinlik hakkında bilgi veren Felsefe Eğitmeni Belgin Önal, “Gökçeada’da çocuklarla felsefenin moda olduğu bir dönemde ben farklı bir çizgiden giderken edebi metinler üzerinden özellikle Türk yazarları üzerinden felsefe sorgulama yapmayı seçtim. Dünya antoloji üzerinden bir Alman yazarının eseri üzerinden çalışma yapacağız. Özellikle içinde çok felsefi sorular bulunduran bizi değişik ve değeri eylem olanaklarını değerlendiren, toplumsal sorunları değerlendiren felsefi kavramları taşıyan öyküleri seçiyorum. Karşılıklı diyaloglar eşliğinde tartışmaları yazıya dönüştürüyoruz. Çocukların etkinlikten olumlu ayrıldıklarını görüyorum. Felsefe dünyayı farkındalık yaratmak için dünyayı düşünce ile göre bilmemizi sağlamaya çalışıyor. Benim amaçladığım şey çocuklara düşünmeyle görmeyi çalışmak bunu da en iyi edebi olan öyküler aracılığı ile yapmayı doğru buluyorum” dedi.

Damla Şener Okdaş