Dokuz günlük tatilini Çanakkale’de geçirenler,  Aynalı Çarşı’ya uğramadan kentten ayrılmıyor. Çanakkale Merkezde yerli ve yabancı turistlerin en çok uğrak yerleri arasında Truva Atı ve Aynalı Çarşı geliyor. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da şehir dışından gelenler geri dönmeden önce Aynalı Çarşı’ya uğrayarak hediyelik eşya aldı.
Tatil boyunca Aynalı Çarşı’da hareketlilik yaşandı. Bayram boyunca Çanakkale’ye gelen vatandaşlar hediyelik ürünler almak için Aynalı Çarşı’yı ziyaret etti. Aynalı Çarşı esnafı da bayram boyunca meydana gelen yoğunluktan dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

Yaz sezonunda özellikle turist kafilelerini ağırlan Aynalı Çarşı esnafları, 1 Temmuz’dan beri turlardan daha çok ailelerin ziyarete geldiklerini söyledi. Yavaş yavaş eskisi gibi kalabalıklaşmaya başladıklarını söyleyen esnaflar, grupların da gelmesine rağmen satışların düşük olduğunu belirtti. Eskiden çok daha fazla satış yaptıklarını söyleyen Aynalı Çarşı esnafı, şu anda gözle görülür bir ziyaretçiyi ağırlamalarına rağmen, kişilerin alışveriş yapmadıklarını vurguladı. Bireysel olarak gelen turistlerin şu anda daha fazla olduğunu söyleyen esnaf, turların henüz olmadığını, umutla bu turları beklediklerini de ekledi.
Damla Şener Okdaş