GESTAŞ’ın 8 yeni gemi alması ve bayram için gemiler kiralamasına rağmen Çanakkale Boğazı’nda bayram tatilinde trafik çilesi devam etti. Dönüşe geçen tatilcilerin yanlış yönlendirmesi de eklenince şehir merkezinde uzun kuyruklar nedeniyle hayat durdu. Uzun kuyrukların oluştuğu ana caddelere bağlanan sokaklar da trafiğe kapatıldı.

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini erken bitiren tatilciler dönüş yolunu tuttu.  Tatilini, Ege ve Balıkesir’in Edremit Körfezi sahilleriyle Çanakkale’nin Assos ve Bozcaada gibi turizm merkezlerinde geçiren vatandaşlar evlerine gitmek için dönüşe geçti. Tatilciler, feribot iskelesinde yoğunluğa neden oldu.

ARAÇ KURUĞU 2 KİLOMETREYİ AŞTI
Dönüşe geçen tatilciler Çanakkale Feribot İskelesi’nde yoğunluk oluşturdu. Deniz ulaşımında tarifesiz sefer yapılmasına rağmen, tatilcilerin araçlarının oluşturduğu feribot kuyruğu, çift sıra halinde, 2 kilometreyi buldu. Yaklaşık 2 kilometreyi bulan araç kuyruğu İskele Meydanı’ndan başlayarak Piri Reis Caddesi’ne kadar ilerledi. Trafik polisleri kordon boyuna çıkan ara sokakları trafiğe kapattı.

ADALARDA DA YOĞUN KALABALIK
Çanakkale iskelesi ile Lapseki’de yaşanan yoğunluk adalarda da devam etti. Tatilcilerin gözde mekanı olan Bozcaada ve Gökçeada feribotları tam dolulukla çalışırken feribotlara ek seferler de eklendi. Öte yandan adalarda da uzun feribot kuyrukları oluştu.

GEMİLER KİRALANDI
Son zamanlarda aldığı 8 gemi ile eleştiri odağı olan GESTAŞ, bayram tatili için de yeni gemiler kiraladı. Kiralanan gemilere rağmen boğazdaki trafik hayatı felç etti. Şehir merkezindeki feribot kuyrukları nedeniyle birçopk cadde ve ara sokak trafiğe kapatıldı. Tatil zamanında alışveriş ve gezmeye çalışan Çanakkaleliler bu sorun nedeniyle rahat bir nefes alamadı. Bu soruna isyan vatandaşlar, bu kadar gemi satıl alınmasına rağmen ve üzerine yeni gemiler de kiralanmasına rağmen sorunun neden devam ettiğini sorguladı. Tatilciler de uzun kuyruklarda güneş altında beklemekten bıktıklarını aktardı.  
Hülya Öz
Foto: DHA