İskele meydanı yakınındaki bir otobüs durağında şüpheli bavul, fünye ile patlatıldı. Patlatılan bavuldan kıyafet çıkarken patlamanın ardından gelen bavulun sahibi peynir helvası almaya gittiğini söyledi.

Olay, Çanakkale'nin merkezindeki bir otobüs durağında meydana geldi. Demircioğlu Caddesi Cumhuriyet Meydanı'ndaki bir otobüs durağına bırakılan bavul polis ekiplerini harekete geçirdi. Kentin en kalabalık noktalarından olan İskele meydanı yakınındaki durakta sahipsiz bavulu gören vatandaşlar hemen polise haber verdi. Şüpheli paket ihbarı üzerine gelen polis ekipleri, bölgeyi güvenlik şeridiyle çevirip, Demircioğlu Caddesi'ni trafiğe kapattı.

KORKULAN OLMADI
Polis ekiplerinin ardından bomba imha ekipleri de olay yerine geldi. Bavulun yanına giden imha ekibi, düzeneği yerleştirdikten sonra uzaklaşarak bavulu patlattı. Çağırılan bomba imha uzmanının fünye ile patlattığı bavuldan çeşitli kıyafetler çıktı.
Patlamadan 2 dakika sonra elinde tatlı poşetleri ile gelen bavulun sahibi H.G. bıraktığı bavulun patlatıldığını kıyafetlerinin yerlere saçıldığını görünce şok oldu. 

Bavulun sahibi H.G., Ordu'daki ailesinin yanına gitmek için yola çıktığını ifade ederek önce telefonunu tamire bıraktığını ardından da Çanakkale’nin meşhur peynir helvasını  almak için çarşının merkezine gittiğini, bavulu ağır olduğu için durağa bıraktığını söyledi.  1 saat gibi bir sürede geri geldiğini belirten H.G., patlatılan ve eşyaları etrafa saçılan bavulunun yanında elinde tatlı poşetleri ile kalakaldı.
Yaşanan bu anları vatandaşlar, film izler gibi polis barikatlarının etrafından izledi.

Arzu Baladur