Çanakkale’ de bulunan Balıkhanede, balık satışlarının müsilaj sonrası düşüşü, esnafı endişelendirmeye devam ediyor. Balıkhane esnafı, balık tüketiminde halkın temkinli yaklaşımından dolayı kepenk indirmek zorunda kalıyor.

Balıkhane esnafı, müsilajın balıkları zehirleyip, öldürdüğü ve insan sağlığı için olumsuz etkileri olduğu yönündeki açıklamalar nedeniyle balık satışlarının durma noktasına geldiğini, bu durumun dükkân kapatma gibi sonuçlar doğurduğunu dile getirdi.
Çanakkale Boğaz’ında görülen müsilajın balık ölümlerine neden olduğu iddiaları, halkı balık ölümleri konusunda endişelendirmişti. Halkın “balıklar tehlikeli mi?” sorusunu düşünmeleri, balıkhane esnafını zor durumda bırakıyor. Balık tüketiminin en fazla olduğu kentlerden olan Çanakkale,  balık satışlarının azlığı ile karşı karşıya kalıyor.

Vatandaşların Balık tüketmekten kaçınmaları, balık çeşitliliğinin, balıkhanede az tutulmasına sebep oluyor. Balığın rağbet görmemesi, balıkhane esnafının dükkânlarını boşaltmasına ve kepenlerin kapalı kalması sonucu boş bir görüntünün oluşmasına neden oluyor. Gönül rahatlığıyla balık tüketilebileceğini söyleyen balıkhane esnafları, halka çağrıda bulunuyor.

BALIK TÜKETİN
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Yenikapı'da biyoçeşitliliğin artması için Marmara Denizi'ne kalkan ve levrek bıraktı. Yenikapı Balıkçı Barınağı ve Çevresinde müsilaj incelemesi yapan Pakdemirli ve Kurum, denize yapay resif ve midye bırakılması çalışmalarına da katıldı. Gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulunan Pakdemirli ve Kurum, ardından balık ekmek yedi.
 
“Marmara’ da balık tüketmekle ilgili önemli bir problem yok” diyen Bakan Pakdemirli, vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla balık tüketebilir.  Marmara'da balık tüketmekle ilgili önemli bir problem yok. Şu an av sezonu yasağındayız ama olta balıkçılığı ile avlanmış balıkları vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile tüketebilirler. Marmara'da balık tüketmekle ilgili önemli bir problem yok asla da olmadı" diye konuştu.

Bünyamin Nami Tonka