Çanakkale Merkez Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi 170 öğrencisine ilk kez lise diploması verdi. 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı başında daha önce ustalık belgesi alanlar ve almak üzere olanlarda diploma verilmesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygun görüldü.

Çanakkale Merkez Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim alan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi. Törene Çanakkale İl Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İŞKUR Çanakkale İl Müdür Vekili Mehmet Uğur Yavuz, Berberler Ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ayhan Engin, Çanakkale Merkez Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gençay ve veliler ve öğrenciler katıldı.
Programda mezun öğrenciler adına 12’ncı sınıf öğrencilerinden İsmail Başaran konuşma yaptı. Sultanım adlı şiir seslendirildi.
Düzenlenen mezuniyet törenin de konuşan Çanakkale Merkez Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gençay, “2020-2021 Eğitim Öğretim Yılını pandemi şartlarında tamamlamak zorunda kaldık. İlk kez lise mezunu verdik. İlk verdiğimiz mezunlarla mezuniyeti kutlama programına katılıyoruz. Bu mezun öğrencilerimizden 35 tanesi 4 yıllık eğitimini okulumuzdan alarak Bizim çırak kalfalık ve ustalık eğitimini okullumuzda tamlayarak, 135 öğrencimiz ise daha önce ustalık belgelerini aldıkları için o belgelerle telefi eğitimine katılarak toplam 170 öğrencimiz diplomaların almış durumdalar. Bu öğrencilerimizin her birinin kendine has hikayeleri var. Bu öğrencilerimiz özel öğrenciler arada bazı durumlar var ki bunları size anlatmadan geçemeyeceğim. Bizim öğrencilerimiz pandemi sürecinde hiç tatil yapmadılar. Okulları hiç tatil olmadı pandemi döneninde bu öğrenciler işlerine hep devam ettiler. Sadece tam kapanma olduğunda tatil yapabildiler. Bunun dışında öğrencimiz var ki diploma törenini düzenlenmesinde vesile olan öğrencilerden bir tanesidir. Samet öğrencimiz diploma telefi eğitimin oluşması için iki yılda oluşması için mücadele etti. Belki de çalmadık kapı bırakmadı. Onun talepleri üzerine diploma telafmeslei eğitimi açıldı” diye konuştu. 
Buraya gelen her öğrencimize lise diploması vereceğiz
Lise diplomasını sonuna kadar hak ettiklerini ifade eden Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, “Ben birçok diploma törenine katıldım. Emin olun bu içlerinden en farklısı bizim içinde en anlamlılarından biri mesleki eğitim üzerine birçok şey söylenmesi gerekir ama eğer biz bir insana diploma veriyorsak belli bir birikimin karşılığında veriyoruz. Diplomanın başka bir anlamı yok. Bugün burada ustalarımızın akademik dersleri ve çıraklık eğitimi alan gençlerimizin yeterlilik ile yetiştiğini gösteriyor. Lise diplomasını sonuna kadar hak ediyorlar. Biz bundan dolayı çok memnunuz. Bu ilk oldu ama inşallah buraya gelen her öğrencimize lise diploması vereceğiz” dedi.
Damla Şener Okdaş