Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gönderilen 'M. Ecology 1' isimli deniz süpürgesi boğazdaki müsilaj temizliğine başladı.
 
Çanakkale’de başlayıp tüm Marmara’yı kaplayan daha sonra Karadeniz ve Ege denizi’ne ulaşan deniz salyası olarak adlandırılan müsilaj bölgeyi tehdit ediyor. Marmara çevresindeki 7 ilde kendini gösteren bu sorun, hem deniz ürünleri hem de turizm bakımında büyük zararlar doğuruyor. Sorunu ortadan kaldırmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Marmara genelinde temizlik çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar çerçevesinde Çanakkale’ye de bir deniz süpürgesi gönderildi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan verilere göre çalışmalar kapsamında bugüne kadar Çanakkale'de 911 metreküp müsilaj toplanarak, bertaraf edilmek üzere götürüldü. Müsilaj temizleme çalışmalarına bugün bakanlık tarafından gönderilen 'M. Ecology 1' isimli deniz süpürgesi de dahil edildi. Balıkçı barınağı girişinde deniz yüzeyinde toplanan müsilaji temizleyen deniz süpürgesi, kordonda yürüyüş yapan vatandaşların da ilgisini çekti. Vatandaşlar, deniz süpürgesi ile yapılan temizlik çalışmalarını izledi.
 
Çalışmaları izleyen Emrah Akarçay, Müsilaj temizleme çalışmalarının güzel bir şekilde devam ettiğini söyledi. Akarçay, “Bu kirli görüntüyü tamamen ortadan kaldırmak için mücadele ediyorlar. İnşallah kısa sürede kirli görüntüyü yok edecekler. Müsilaj çok kötü bir görüntü. Müsilaja baktığım zaman denize girmek gibi bir düşüncem olmuyor, biraz tiksiniyorum. İnşallah bu görüntü yok olur. Ben Biga'dan geliyorum. Karabiga, Kemer sahilleri de bu şekilde müsilajla kaplı. Bu bölgelerde de denize giremiyoruz. En kısa sürede müsilaj temizlenir ve denize rahat bir şekilde girebiliriz.” dedi.
Mehmet Güler
FOTO: DHA