Çanakkale Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Engin Boğaz TV’nin canlı yayın konuğu oldu. Engin programda 2022’deki seçimlerde oda başkanlığına yeniden aday olduğunu açıklayarak Çanakkale Esnaf Odaları Birlik başkanlığı seçimleri için de adaylığını koyacağının sinyalini verdi.

Boğaz TV ekranlarında  Canlı olarak yayınlanan Güncel programının konuğu Çanakkale Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Engin oldu. Engin Programda Temsil ettiği Esnaf Kesiminin pandemi sürecinde yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Engin, önümüzdeki süreçte gerçekleşecek oda seçimleri konusunda da önemli açıklamalar yaptı.
 
‘’ESNAFLAR OLARAK ZOR GÜNLER GEÇİRDİK’’
Boğaz TV ekranlarında soruları yanıtlayan Engin Coronavirüs sürecini değerlendirerek, ‘’“Türkiye’de ilk Coronavirüs Vakasının görüldüğü tarih 11 Mart’tı bu haberi Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca açıklamıştı ve bu andan itibaren tüm dünyayı saran Coronavirüs kabusu Türkiye’ye de çöktü. Coronavirüs süreci iler ilgili söylenecek çok şey var. Coronavirüs sürecinde Hem vatandaşlar olarak hem de esnaf kesimi olarak o kadar olumsuzluklar yaşadık ki, içinde bulunduğumuz durum ile ilgili ne denebilir bilmiyorum. Coronavirüs sürecinin vatandaşa insanlarımıza olan etkilerinin dışında iş hayatımıza esnaflarımıza ve benim temsil ettiğim esnaf kesimine de çok ciddi etkileri oldu. Coronavirüs sürecinde ne oldu Zaman zaman odamızın temsil ettiği esnaf kesimleri İçişleri Bakanlığının genelgeleri doğrultusunda çalışmalarına ara verdiler yani iş yerlerini kapatmak zorunda kaldılar. Bu sırada esnaf kesimimiz yeniden hizmet vermeye yani çalışmaya işyerlerini açmaya başladıktan sonra bizim temsil etiğimiz esnaf kesimi dahil tüm esnaflar çalışma sistemlerini, şekillerini yayımlanan genelgeler doğrultusunda değiştirdiler. Bu arada esnaflarımız çalışma saatleri değişti. İşyerinde aynı anda hizmet verebilecekleri müşteri sayısına kısıtlamalar geldi. Bu süreçte esnaf kesimi olarak bizim için yapılan çalışmalardan memnun olduklarımız var. Ancak şikayetçi olduğumuz karar ve uygulamalarda var.  Coronavirüs sürecinde esnaflar olarak zor günler geçirdik. Ancak bu günlerin geride kaldığına inanmak istiyorum. Umarım Coronavirüs ile mücadelede başarılı olur ve yasak ve kısıtlamalara geri dönmediğimiz bu süreci geride bıraktığımız bir dönem olmasını temenni ediyorum. Coronavirüs sürecinde teşekkür etmek istediğim isimler var. En başka Çanakkale Valimiz İlhami Aktaş’a teşekkür etmek istiyorum. Süreçte ne zaman kendisini arasam ilgilendi sorunları çözmeye çalıştı. Tabi ben bu süreçte temsil ettiğim esnaf kesimi ile ilgili sorunları Sayın Valimize ilettim o da sağolsunlar beni dinledi ve çözüm bulmaya sorunları çözmeye çalıştı. Bu nedenle hem kendi adıma hem de esnaf teşkilatım adına sayın Valimiz İlhami Aktaş’a teşekkür ediyorum’’ dedi.

CANLI YAYINDA AŞI MÜJDESİ
Esnaflara aşı için müjdeli haberin geldiğini canlı yayında duyuran Engin, “ Bugün hatta az önce çok güzel bir haber aldık. Ben hep problemi konuşmaktansa çözüm yolunu konuşmaktan yana bir insanım. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklama da yarından itibaren ( Cuma günü) berber, kuaför ve güzellik uzmanlarına genelge gelmeden söylemiş olalım Coronavirüs aşı randevusu açıldı. Bu gelişme çok güzel oldu ve bizleri sevindirdi.

“BERBERDEN, KUAFÖRDEN AL HABERİ”
Konuşmasına devam eden Engin “Şu an ben Çanakkale Berberler ve Kuaförler Esnaf Odasının bilinirliğini artıran göz önüne getiren bir oda başkanı olduğunu düşünüyorum. Herkeste bunu bu şekilde söylüyor tabii bu tesadüf değil. Son dönemde toplumun Coronavirüs sürecinde yasadığı sıkıntılardan dolayı siyasi tercihlerin de bir değişim var mı? Diye de merak ediyorduk. “ esnaf odamızın üyeleri müşterilerine verdiği hizmette müşteriler esnafımızın işyerine gelip orada hizmet alıyor ve bu hizmeti alırken de en az yarım saatini burada geçiriyor. Tabi bu yarım saatlik aldığı hizmette de müşteri bizim esnafımız ile tabi ki sohbet ediyor. Tabi böyle olunca da sokak dili ile  “berberden, kuaförden al haberi” gibi bir durum ortaya çıkıyor. Durum böyle olunca da benim müşterilere birkaç sorum oldu bu yönde. Cevapları da almış oldum. Bu bir durumu tespit etme çalışması gibi bir şeydi. Tabi bu çalışmada çıkan sonuçları açıklamayacağım ama merak eden kurumlar varsa geldiklerinde kendileri ile bir kahve eşliğinde bu bilgilerimi paylaşabilirim. Bu tespit ettiğimiz bilgiler tamamen müşterilerimizde yapılan sohbetlerde soruduğumuz sorulardan ortaya çıkan sonuçlar. Ama seçimlere yakın bir süreçte de bu tespitlerimi aktarmak isterim’’ diye çağrıda bulundu.

‘’4 ÇEŞİT ODA BAŞKANI ADAYI OLUR’’
2022 yılı oda seçimlerinde oda başkanlığına aday olduğunu belirten Engin, ‘’2022 yılının 1. Ayında yapılması planlanan Çanakkale Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanlığına adayım’’ diyen Engin, ‘’Her başkan adayı şunu söyler ‘Adayım çünkü?’ böyle başlayan cümlede daha sonra ‘Gördüğüm Yanlışlara Engel olmak için aday oldum’ diyen başkan adayları vardır.  ‘böyle gelmiş ama böyle gitmez’ diyen başkan adayları da vardır. Ama herkes, başkan adayı dahil şunu içten içe bilir.  Tespitlerimden yola çıkarak 4 çeşit oda başkanı adayı olur. Bir tanesi ekonomik nedenler ile başkan adayı olanlar. 2. Başkan adayı çeşidi de,  bir sıfat elde etmek başkan adayı olanlar. Yani isminin önüne başkan sıfatı almak isteyenler. Bir diğer başkan adayı çeşidi de birilerinin Başkan olacak ismi  başkanlık sıfatını aldığında onu kullanmak için bir yere getirmek için başkan adayı yapılan başkan adayları vardır. Bu başkan aday çeşidinin bilgisi olmadığı gibi vizyonu da yoktur. Birileri onu kullanmak için aday yapılır. Benin hangi tip başkan adayı olduğu herkes bilir. 2022 yılında yapılacak Çanakkale Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanlığına adayım. Odalar birilerinin maaş alma yada bir gurubun kendini ispat etme yeri değildir” dedi.

‘’LAYIK GÖRÜLMEK MÜTHİŞ GÜZEL BİR DUYGU’’
Canlı yayında Çanakkale Esnaf Odaları Birliği Başkanlığına Aday mısınız? Sorusunu da yanıtlayan Engin, ‘’Şu an bu sorunun cevabı sadece şu olabilir. Layık görülmek müthiş güzel bir duygu. Bana da bu soruyu yönelten çok sayıda tanıdığımız arkadaşlarımız oluyor. Ben onlara da aynen şunu söylüyorum. Meydan boş değil, meydan kimseye boş bırakılmamalı ben dahil. Hiç kimse istediği gibi at koşturamamalı. Güzel ve doğru işler yapanlar örnek olmalı. Sorunun cevabı ne evet, ne de hayır ama önce oda başkanlığı seçimleri. Önce kendi odamda tekrar üyelerimizin takdiri ile oda başkanı seçilmek gerekiyor. Ama dediğim gibi meydanı kimseye boş bırakmayacağız’’ diyerek cevapladı.

Hülya Öz