İntepe Gençlik ve İzcilik Kamp Eğitim ile Gençlik ve Spor Bakanlığına ait Güzelyalı Sporcu Kamp Eğitim Merkezi birleştirilerek Güzelyalı köyünde Çanakkale Gençlik ve Spor Kampı adı altında yeniden bir tesis inşa edileceğinin duyurulmasının ardından Projenin 2017 yılında ihalesi yapılmış, 2018 yılında da temelleri atılmıştı. Projede sona yaklaşılırken çalışanlar tarafından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Güzelyalı Gençlik ve Spor Kampı Projesi’nde çalışan taşeronlar 10 aydır ödeme alamadıklarını iddia etti.
Gençlik ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezi inşaatında ihaleyi alan inşaat firması iddiaya göre şantiye ihalesini başka firmalara devrettikten sonra hak ediş ödemelerini yapmadı. Mahkemelik olan alt yüklenicilerden sonra mimarlık ve mühendislik taşeronları da 10 aydır ödeme alamadıkları için zor durumda kaldıklarını ve ödeme takvimlerinin aksadığını belirttiler.
Taşeronlar ve yükleniciler şirket yetkililerine ulaşamadıklarını ifade ederek seslerini duyurmaya çalışıyor. 2017’de ihaleye çıkan ve 2021 yılında bitmesi planlanan projenin yaşanan bu olayla akıbetinin ne olacağı merak edilirken 2021 yıllında bitip bitmeyeceği merak ediliyor. Ücretlerini alamadıklarını iddia eden çalışanlar şimdi mahkemeden çıkacak sonucu bekliyor.

DEV TESİSİN YAKLAŞIK PROJE BEDELİ 80 MİLYON TL
Merkeze bağlı Güzelyalı köyümüze inşaası başlanan ve tamamlandığında Türkiye’nin en büyük gençlik ve spor kamp merkezi olacak olan Çanakkale Gençlik ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde, biri 200 diğeri 300 yatak kapasiteli olmak üzere iki adet konaklama yeri ve açık spor alanları yer alacak. İçerisinde 6 farklı binanın yer alacağı dev tesiste çok amaçlı spor salonu, kamp eğitim merkezi, açık spor salonu, kayıkhane, sporcu soyunma birimi ve konaklama otelinin yer aldığını açıkladılar. Dev tesisin proje bedelinin yaklaşık 80 Milyon TL olduğu açıklandı.
 
Damla Şener Okdaş