İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’in ilçenin en önemli yerlerinden biri olan Üsteğmen Hulki Konuralp Özcan Fidanlığı’nı sosyal konut yapılması çalışmalarına tepkiler yağıyor. Sadece Gökçeada halkı değil il genelinde bu konuyla ilgili tepkiler gelmeye devam ediyor. En sert tepki ise Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım’dan geldi. Yıldırım, hem projeye tepki göstermeyen sözde çevrecilere hem de Başkan Çetin’i sert bir dille eleştirdi.
 
 Türkiye’nin en büyük adası olan ve doğal yapısı ile dikkat çeken Gökçeada bu aralar belediyenin ağaçlık alana yapmayı planladığı konut projesi ile gündemde. İlçenin en güzel yerine bulunan Şehit Pilot Üsteğmen Hulki Konuralp Özcan Fidanlığı’nda çok sayıda ağaç bulunuyor. Burası aynı zamanda ilçe halkının da vakit geçirebildiği bir alan.
İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin burada konut yapmak için çalışma başlattı. Bu proje çalışmasına tepkiler önce belediye meclisinden geldi. Bunun üzerine Başkan Çetin bunu referanduma taşıyacağını açıkladı. Her kesimden tepkiler çoğalınca referandum da iptal edildi.
 
BAŞKAN YILDIRIM SERT TEPKİ GÖSTERDİ
İlçenin yeşil alanına büyük zarar verecek olan projeye en fazla tepki MHP İl Başkanı Yıldırım’dan geldi.  “Fidanlığımız YAŞAYACAK Takipçisi OLACAĞIZ!” diyen Başkan Yıldırım, “Gökçeada'mızda Şehit Pilot Üsteğmen Hulki Konuralp Özcan Fidanlığında,Sosyal Konut Projesi kapsamında yapılmaya çalışılan TALAN için referandum İPTAL EDİLMİŞTİR.
Şehit Fidanlığımız korunarak, gelecek nesillere güvenle aktarılacak bizlerde TAKİPÇİSİ olacağız
Konuyu sözde değil ÖZDE sahiplenerek samimi duyarlılık gösteren Gökçeadalı hemşerilerimize  teşekkür ederiz” açıklamasını yaptı.

SÖZDE ÇEVRECİLER NEREDESİNİZ?..
Başkan Yıldırım bir tepki de sözde çevrecilere gösterdi. Başkanın kafa karıştırıcı hamleler yaparak sonuç çıkarmaya çalıştığını belirten Yıldırım, ağaçlık alanın ranta çevrilmesine ses çıkarmayan sözde çevrecileri de sert dille eleştirdi. Başkan Yıldırım şu eleştirilerde bulundu, “Şehit Pilot Üsteğmen Hulki Konuralp Özcan Fidanlığı’nın, Sosyal Konut Projesi kapsamında TALAN edilmesinden derhal vazgeçilmelidir.
Konu ile ilgili cambazlık yapıp, hızlıca birtakım kafa karıştırıcı hamleler ile sonuç çıkarmaya çalışan İP’li Belediye Başkanı vahim hatadan dönmelidir. Eğer gerçekten Sosyal Konut yapılmak isteniyorsa, Gökçeadamızda, başkaca uygun yerler mevcuttur. Proje uygun alanlara taşınabilir.
Vatandaşa nefes aldıran Şehit Fidanlığımız korunarak gelecek nesillere güvenle aktarılmalıdır.
Çok İlginçtir ki "Çevreci" geçinen zevattan, Şehit Fidanlığımızı korumak adına hiç ses çıkmamaktadır! Neyi beklemektedirler?
Tepki göstermek için Belediyenin hangi siyasi partide olduğuna mı bakıyorlar?..
Herkes emin olsun ki, Gökçeada’daki duyarlı vatandaşlarımız, sonuç kollayan talancı anlayışa, kesinlikle geçit vermeyecektir.”

Hülya Öz