Meteoroloji Genel Müdürlüğü Çanakkale genelinde hayatı olumsuz etkileyebilecek sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı vermesinin ardından yağışlar dün etkili oldu. Kent gün boyu kuvvetli yağışın etkisi altında
kalırken hafta Perşembe günü itibarıyla havaların düzelmesi bekleniyor.

Çanakkale’de haftalık hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerine göre genellikle yağışlı seyredecek. Sıcaklıklar ise geçtiğimiz haftaya oranla oldukça düştü.  Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından, ‘’Çanakkale genelinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Gökçeada, Bozcaada, Ezine ve Ayvacık ilçeleri haricinde il genelinde kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir’’ şeklinde uyarı yapılmasının ardından dün kentte kuvvetli yağış etkili oldu. Gün boyu  kentte yaşam olumsuz etkilenirken  akşam itibariyle hava yükselmeye başladı.  

13 İLDE SARI KODLU UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Çanakkale ile birlikte 12 ile sarı kod uyarısı verdi. Sarı kod uyarısı, Hava durumu potansiyel tehlikeli olduğu belirtildi. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalı uyarısında bulunuldu. Gün boyu süren olumsuz hava şartları vatandaşları mağdur etti.

SICAKLIKLAR YENİDEN DÜŞTÜ
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, sabah saatlerinde yapılan son dakika açıklamasına göre, Çanakkale’de dün etkili olan kuvvetli yağışların ardından bugün de gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Çarşamba günü de etkisini sürdüren gök gürültülü sağanak yağış Perşembe günü ile birlikte yerini bulutlu havaya bırakacak. Meteoroloji tarafından yeni hafta başına kadar bulutlu olarak seyredeceği belirtildi.

Geçtiğimiz hafta hava sıcaklıklarının artmasının ardından bu hafta ile hava sıcaklıkları yeniden düşüşe geçti. Meteorolojinin yayınladığı hava durumu raporuna göre bugün hava gök gürültülü sağanak yağış olarak beklenirken sıcaklık ise 21 dereceye seyredecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu raporunu yayınladı. Yeni rapora göre bugün kentte gök gürültülü sağanak yağış beklenirken hava sıcaklıklarının hafta sonuna kadar yükselmesi bekleniyor. Havaların yeni haftaya kadar mevsim normallerine gelmesi bekleniyor.

HAFTA SONU SICAKLIK 24 DERECE
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Çanakkale’de bu hafta bulutlu hava etkili olacak. Bugün sıcaklılar 21 dereceye çıkarken, Çarşamba günü itibariyle 1 derece artış bekleniyor. Sıcaklık değerleri 22 derece olarak bekleniyor. Hafta boyunca en yüksek hava sıcaklığı 24 derece olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı tahminlere göre bugün (1 Haziran 2021 Salı) hava sıcaklığının en yüksek 21 derece ve en düşük 17 derece olması bekleniyor.

Muzaffer Cirtel