Lapseki ilçesinde bağlı Kirazlı köyünde yaşayan Ali ve Pınar Sever çiftinin 10 yaşındaki kızları Fidan doğuştan sarılık ilerlemesi sonucu kronik karaciğer rahatsızlığına yakalandı. 6 yıldan bu yana tedavi gören minik Fidan için doktorlar doğacak bir kardeşten nakil yapılabileceğini belirttiler.
İzmir Ege Üniversitesi’nde tedavi gören ve sürekli kanı değişen Fidan’a umut 2 yıl önce dünyaya gelen kardeşi Sonay oldu. Kardeşi Sonay’dan alınacak parça ile kızları Fidan’ın yeniden sağlığına kavuşacağı için sevinen ailenin sevinci karşılarına çıkan maddi zorluklar karşısında yarım kaldı. Tedavisinin bir kısmının devlet tarafından karşılandığı Fidan’ın ameliyatı için gerekli olan parayı bulabilmek için ailesi çalmadık kapı bırakmadı.
Yaşadıkları sıkıntıları anlatan Pınar Sever eşinin çaycılık yaptığını ancak kızlarının tedavisi için İzmir’de bulunduğunu söyledi.
Kızlarının tedavisi için gerekli olan 13 bin 800 lira için daha önce gerekli kurumlara yardım için başvurduklarını belirten Pınar, kaymakamlığı bu konuda birkaç defa desteğinin olduğunu ancak verilen desteğin yetersiz olduğunu sözlerine ekledi.
 


Kaynak: Haber Merkezi