İl Genel Meclisi’ndeki çoğunluğu elinde bulundurmasına rağmen meclis başkanlığını rakibi AK Parti’ye kaptıran CHP’de gelişmeler devam ediyor. Seçim sürecine müdahil olan ve bu yüzden başarısızlıkta katkısı olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçlardoğlu ile birer gün arayla görüşmesi dikkat çekti. Ankara’da baş başka yapılan görüşmede hem Ural’ın hem de Erkek’in Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ya başarısızlığın hesabını verdiği öğrenildi.
 
Bağımsız olarak girdiği seçimde İl Genel Meclisi Başkanlığı’nı kazandıktan sonra AK Parti’ye geçen Nejat Önder’in 40 yıllık partisi CHP’de bıraktığı hasarın etkileri devam ediyor. Bu transferi iyi değerlendiren AK Parti’nin Önder’i Ankara’ya götürüp burada TBMM’de grup toplantısında şova dönüştürmesi gündeme oturmuştu. Bu geçişle beraber il genelinde belediye sınırları dışındaki alanların yönetimi 2 yıl aradan sonra tekrar AK Parti’ye geçmiş oldu.

KILIÇDAROĞLUNA HESAP VERDİLER
Konunun Türkiye gündemine oturması AK Parti’de sevinçle karşılanırken CHP’de kazan kaynamaya devam ediyor.  AK Parti’nin Ankara’daki şovunun ardından Çanakkale’den Ankara’ya şikayetler yağmıştı. Hem belediye başkanları hem de CHP teşkilatları, seçim sürecine müdahil olan ve süreci iyi yönetmeyen Genel Başkan Yardımcısı Erkek ve İl Başkanı Ural’ın görevden alınmasını istendiği belirtiyordu.
Peş peşe giden şikayetlerin ardından bu hafta başında Genel Başkan Yardımcısı Erkek, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüştü. Bu görüşmede Kılıçdaroğlu’nun hem teşkilattan gelen şikayetleri hem de Çanakkale yerelindeki iktidarın rakibi AK Parti’ye tekrar kaptırmalarının hesabını sorduğu gelen bilgiler arasında.
Kılıçdaroğlu’nun Erkek ile görüşmesinin ardından İl Başkan Ural da apar topar Ankara’ya gitti. Dün konuyu bu satırlarda dile getirmiştik. Manşetimizin çıktığı gün Ural, Kılıçdaroğlu ile baş başa yaptıkları görüşmenin fotoğraflarını sosyal medya hesabında paylaştı.

YUMRUK YUMRUĞA TOKALAŞMA
Başkan Ural’ın paylaştığı 3 kare fotoğrafta da bir çok ayrıntı dikkat çekti. Birinci fotoğrafta Kılıçdaroğlu’nun Ural ile yumruk yumruğa tokalaşması dikkat çekiyor. Diğer iki karede ise Başkan Ural’ın endişeli bakışları gözlerden kaçmadı. Kılıçdaroğlu’nun Erkek ile görüşmesinde de benzer bir durum ortaya çıktı. Erkek’in de beden dilinde mağlubiyetin verdiği endişeler hakim.

ERKEK VE URAL’IN KADERİ NE OLACAK
Bilindiği gibi bu mağlubiyette en fazla katkısı olan Erkek ve Ural. Ural’ın aynı zamanda ön seçimde de oy kullanması da ayrı bir sorumluluk yüklenmesine neden oldu. Erkek ise ön seçimden önce gelip hem il genel meclis üyeleri ile görüşmesi hem de seçime direk müdahale etmesi  nedeniyle bu başarısızıkta pay sahibi oldular.
Bu gelişmeler nedeniyle Genel Merkeze şikayetler yağdığı biliniyor. Şikayetlerden sonra Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun hesap sormasının sonuçları ise önümüzdeki günlerde belli olacağı ifade edildi. Erkek’in bu seçim nedeniyle zarar gördüğü ve karizmasının çizildiği belirtilirken, Başkan Ural’ın ise görevden alınma ihtimalinin yüksek olduğu gelen bilgiler arasında.
 
NE OLMUŞTU
Gelişmelerin başlangıcı CHP’nin il genel meclisi başkan adayını belirmek için yaptığı ön seçim ve öncesine dayanıyor. Çoğunluğu elinde bulunduran CHP, il genel meclis başkanlığına sahipti. 2 yıldır İl Genel Meclis Başkanlığı’nı CHP Bayramiç İl Genel Meclis Üyesi Sadık Göğüsgeren yapıyordu. 2 yıllık süre sona erince İl Genel Meclisi seçime gitti. Seçimden önce CHP aday adaylar arasında ön seçim yaptı. 4 kişinin aday adayı olduğu ön seçimin ikinci turuna kalan Gelibolu Meclis Üyesi Nihat Öner10, Sadık Göğüsgeren ise 9 oy aldı.

CHP bu ön seçimle beraber eski başkan yerine Nihat Öner’i aday göstermesi ile CHP içinde huzursuzluk başladı. Yaşanan bu gelişmeleri fırsat bilen AK Parti operasyona başladı.  Operasyon sonuç verdi ve il genel meclisi başkanlık seçimine AK Parti ve MHP ortak aday çıkartırken CHP’de ön seçimle belirlenen Nihat Öneri aday gösterdi. Bu sırada CHP merkez ilçe üyesi Njat Önder de aday olduğunu açıkladı. Bu adaylıkla operasyon ortaya çıktı. AK Parti, MHP üyelerinin ve CHP’den de bir oy alan Önder başkan seçildi. Hemen ertesi gün Ankara’ya giderek AK Parti Grup Toplantısı’nda parti rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

Hülya Öz