İl Genel Meclisi’ndeki çoğunluğu elinde bulundurmasına rağmen meclis başkanlığını rakibi AK Parti’ye kaptıran CHP’de kazan kaynamaya devam ediyor. Süreci iyi yönetmemesi, başarısızlıkta büyük payı olduğu için görevden alınacağı konuşulan CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, apar topar Ankara’ya gitmesi dikkat çekti.
 
İl Genel Meclisi’nde yaşanan başkanlık seçiminin yankıları devam ediyor. AK Parti’nin şovuna, CHP’nin ise yasına neden olan olay ile ilgili gelişmeler bitmiyor. CHP’li belediye başkanları, partililer CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve Başkan Ural ile ilgili şikayetlerini genel merkeze aktardıkları biliniyor Bu şikayetler üzerine yeni süreçlerin başlayacağı ifade ediliyor. 

Gelişmelerin başlangıcı CHP’nin il genel meclisi başkan adayını belirmek için yaptığı ön seçim ve öncesine dayanıyor. Çoğunluğu elinde bulunduran CHP, il genel meclis başkanlığına sahipti. 2 yıldır İl Genel Meclis Başkanlığı’nı CHP Bayramiç İl Genel Meclis Üyesi Sadık Göğüsgeren yapıyordu. 2 yıllık süre sona erince İl Genel Meclisi seçime gitti. Seçimden önce CHP aday adaylar arasında ön seçim yaptı. 4 kişinin aday adayı olduğu ön seçimin ikinci turuna kalan Gelibolu Meclis Üyesi Nihat Öner10, Sadık Göğüsgeren ise 9 oy aldı.

BAŞKANLIK GİTTİ
CHP bu ön seçimle beraber eski başkan yerine Nihat Öner’i aday göstermesi ile CHP içinde huzursuzluk başladı. Yaşanan bu gelişmeleri fırsat bilen AK Parti operasyona başladı.  Operasyon sonuç verdi ve il genel meclisi başkanlık seçimine AK Parti ve MHP ortak aday çıkartırken CHP’de ön seçimle belirlenen Nihat Öneri aday gösterdi. Bu sırada CHP merkez ilçe üyesi Njat Önder de aday olduğunu açıkladı. Bu adaylıkla operasyon ortaya çıktı. AK Parti, MHP üyelerinin ve CHP’den de bir oy alan Önder başkan seçildi. Hemen ertesi gün Ankara’ya giderek AK Parti Grup Toplantısı’nda parti rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

CHP GENEL MERKEZİ ERKEK’E SORDU
Adeta şova dönüşen bu partiye katılma töreni, CHP’yi ayaklandırdı. AK Parti bu olayı iyi değerlendirip şova dönüştürmesi sadece Çanakkale’de değil Türkiye genelinde yankı buldu. Türkiye geneline yayılan bu olay Ankara’da en çok CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’i olumsuz etkiledi. Türkiye genelinde gündem olan bu olaydan sonra CHP Genel Merkezi’nde gözler Eerkek’e çevrildi ve olayın sebebi sorulduğu öğrenildi.
 Çanakkale’den gelen merkeze giden şikayetler nedeniyle de Erkek’in zor günler geçirdiği öğrenildi. Aynı zamanda seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısının kendi bölgesinde il genel meclisi başkanlığını kaptırması adeta karizmasının çizilmesine neden oldu.
 
ANKARA’YA GİTTİ
Belediye sınırları dışındaki alanları yönetmesi nedeniyle büyük önem kazanan İl Genel Meclisi’nde dengelerin değişmesinin faturasını şimdiye kadar kimse ödemedi. Bu değişikliğin ardından hem partinin il teşkilatı hem de belediye başkanları adeta kazsan kaldırdı. Bu yüzden CHP Genel Merkezi’ne birçok şikayetin gittiği öğrenildi. Genel merkeze hem Erkek hem de CHP İl Başkanı Metin Umit Ural’ın görevden alınması ile ilgili dilekçelerin gittiği bilinen bir gerçek. Erkek, Ankara’da olduğu için genel merkezde bunun görüşmeleri yaptığı belirtiliyor. En fazla eleştirilenlerden biri olan Başkan Ural’ında görevden alınması gündemde. Bu başarısızlığın faturasının Ural’ın görevden alınması ile ödeneceği ifade ediliyor. Görevden alınacağı kesin gözü ile bakılan Başkan Ural’ın apart topar Ankara’ya gitmesi dikkat çekti.  Dün CHP’nin grup toplantısı da vardı. Buradaki grup toplantısının ardından hem Erkek hem de Başkan Ural’dan bu olayın hesabının sorulduğu gelen bilgiler arasında.
 
DİĞER CHP’Lİ BULUNAMADI
Öte yandan CHP’yi satan Nejat Önder’e oy veren diğer CHP’li il genel meclis üyesi merak ediliyor. Hem il genel meclis üyeleri, hem il yönetimi hem de teşkilatın bu ikinci kişinin peşine düşmüştü. Geçen süre içinde bu kişinin bulunmaması da dikkat çekti. Konuşulan bir diğer konu ise bazı CHP’li il genel meclis üyelerinin de AK Parti’ye geçeceği yönünde.
 
Mehmet Kuzey