Atatürk Caddesi üzerinde yıllarca hizmet veren daha sonra depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile 6 yıl önce boşaltılan defterdarlık eski binasında yıkım çalışması devam ediyor.  Binanın sağlamlığı ve ortaya çıkan demirlerin fazlalığı nedeniyle bina günlerdir yıkılamıyor. Bu kadar sağlam çıkan binaya nasıl dayanıksız kararı verildiği ise merak ediliyor.
 
Çanakkale Defterdarlığı, yaklaşık 6 yıl önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltıldı. Hal böyle olunca boş bina madde bağımlılarının mekânı haline geldi.  Uzun süre metruk halde bulunan eski defterdarlık binası içeriye kimin girip çıktığı belli olmadığından tinercilerin meskeni oldu. Gece sesler gelen bina yüzünden yoldan geçen vatandaşlar ve mahalle halkı sıklıkla şikâyetlerini belirtiyordu.  Camları kırılan ve duvarlarına yazı yazılan binanın yıllardır bu halde bırakılması da oldukça tepki çekiyordu.

DEFTERDARLIK YILLARDIR KİRADA
Çanakkale Defterdarlığı,  uzun zamandır hizmet verdiği Cevatpaşa Mahallesi Atatürk Caddesi’ndeki hizmet binası 2015 yılında depreme dayanaksız olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı alındı. Alınan karar kapsamından bina boşaltıldı. Boşaltılma kararından sonra defterdarlık yıllardır kiralık binada hizmet veriyor.

BİNA YIKILMIYOR!
Yıllardır metruk olarak bekletilen binada yıkım çalışması geçen ay başladı. Kepçelerin giriştiği binanın sağlam olması dikkat çekti. Depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile terkedilen ve yıllarca başka binalarda kira ödenerek burası kaderine terkedilmesi ise dikkat çekiyor. Binada yıkım işlemi başladığı anda itibaren çok sağlam bir iskeletle karşılaşıldığı belirtiliyor. Yıkım çalışması yapılan binadaki demir miktarı ise ayrıca dikkat çekiyor. Ortaya çıkan bu tablo ise binaya nasıl çürük raporu verildiği merak ediliyor.

Arzu Baladur