Sağlıkçıların ve vatandaşların sık sık eleştirdiği Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı’nın en çok ihtiyaç duyulan pandemi döneminde sahada olmaması ile eleştiri alıyor. Sağlık İl Müdürlüğü Bahçesi’nde bulunan kamelyayı yeniden düzenleyip, etrafını kapatıp elektrik çektirerek daha çok burada vakit geçirmesi ile dikkat çeken Dr. Ali Taşçı, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ın pazardaki denetimlerde yanında bulunması, “Vali, Müdür Taşçı’yı sonunda kamelyadan çıkardı” yorumlarına neden oldu.
 
Kısa süre önce Bilim Kurulu toplantısının ardından koronavirüs salgınına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Çanakkale’de yüzde 50 ile yüzde 100 arasında vaka artışı oluğunu bildirdi. Üzün süre Çanakkale genelinde vaka sayısı ve oranı ile ilgili bilgi olmadığı için bu açıklama adeta şok etkisi yarattı.
Üzün süredir hem sağlıkçılar hem de vatandaşlar ildeki sağlık sorunlarını dile getiriyordu. Bu sorunlara sebep olarak Sağlık Müdürü Ali Taşçı’nın çalışmamasına bağlanıyor. Bu konuda sendikalar öncülüğünde sağlık çalışanları eylemler yaptı ve tepkilerini dile getirdi.

KAMELYADA KENDİNİ İZOLE ETTİ
Virüs korkusu nedeniyle Sağlık Müdürü Taşçı’nın sahaya çıkmadığı ve hastaneleri  çok az dolaşmadığı belirtiliyor. Taşçı’nın Sağlık İl Müdürlüğü bahçesinde bulunan kamelyada kendisini korumaya aldığı belirtiliyor. Daha çok burada vakit geçirdiği için kamelyada yeni düzenleme de yapıldı. Kamelyanın çevresi kapatıldı ve içerisine elektrik döşendi. Soğuk havalardan etkilenmemek içinde içine “ufo” benzeri bir ısıtıcı taktırdığı da belirtiliyor. Isıtıcının taktırması ile Müdür Taşçı daha çok burada vakit geçirdiği ve dışarı çıkmadığı eleştirileri gelmeye başladı.

MÜDÜRÜ YANINA ALDI PAZARI DOLAŞTI
Sağlık Müdürü Taşçı ile ilgili bu eleştiriler devam ederken, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, yerinde hiç durmayarak dolaşıyor. Merkezden köylere kadar incelemelerde bulunan Vali Aktaş, son olarak Cuma Pazarı’nı dolaştı.
 İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği ‘Korona virüs Denetimleri’ kapsamında hijyen, sosyal mesafe kuralı, maske kullanımı ve dezenfektan zorunluluğu kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etti.
Korona virüs salgını sürecinde Çanakkale’de yoğun önlemler alındığını ifade eden Vali İlhami Aktaş, “Alınan tedbirlere uyarak evlerinde kalan ve bu çalışmalarda bizlere destek veren bütün Çanakkaleli vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Unutmayalım ki korona virüs, alacağımız tedbirlerden güçlü değildir” dedi.
  
Pazar esnafıyla da bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, pazar esnafına bereketli ve bol kazançlar temennisinde bulundu. Cuma pazarındaki incelemelerde Müdür Taşçı’yı da yanına aldı. Üzün süre sonra Taşçı’nın pazarda ortaya çıkması dikkat çekti. Vali Aktaş’ın yanında İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı’yı görenler,” Vali Müdür Taşçı’yı sonunda kamelyadan dışarı çıkardı” yorumlarını yaptı.
 
Hülya Öz