Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi sağlık çalışanları, acil servis önünde, ödenmeyen döner sermaye ücretleri için, Sağlık Müdürlüğü’nü protesto etti. Alkışlı protesto sonrasında Atatürk’ü anmak üzere hastane önüne yürüdüler ve saygı duruşunda bulundular.
 
İçerisinde bulunduğumuz koronavirüs pandemisi nedeniyle sağlık çalışanları zorlu bir süreçten geçmeye devam ediyor. Çanakkale Devlet Hastanesi sağlık çalışanları, acil servis önünde, ödenmeyen döner sermaye ücretleri için, Sağlık Müdürlüğünü protesto etti ardından Atatürk’ü anmak üzere hastane önüne yürüyerek Atatürk’ü andılar.
 
Sağlık çalışanları zorlu süreçten geçtiklerini pandemi başından beri dile getiriyor. Bu mücadelenin başından beri sağlık çalışanları sağlık yöneticileri tarafından yalnız bırakıldıklarını belirterek, sağlık personelinin emeğinin karşılığının verilmemesine tepki gösterdi. İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı ilçe devlet hastanelerinde yüzde 100 tavandan döner sermaye ek ödemesi gerçekleştirirken, merkez hastane Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde bu ödemeyi yapmamıştı.  Sağlık çalışanları yaptıkları protestoda ‘’Destek verin’’ çağrısında bulundu. Mehmet Akif Ersoy Hastanesi önünde, Mehmet Akif Ersoy Hastanesi tüm sağlık çalışanları adına basın açıklaması okuyan sağlık çalışanı, ‘’ Ekonomik kayıplarımızı telâfi edin’’ dedi.
 
Tüm Mehmet Akif Ersoy Hastanesi adına basın açıklamasını okuyan sağlık çalışanı konuşmasına hem depremde hem de pandemi ile mücadelede tüm hayatını kaybedenleri anarak, yaralı ve hastalara acil şifa dileklerinde bulundu.
Sağlık çalışanı, ‘’Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de mart ayında baş gösteren Covit 19 pandemisi nedeniyle sağlık çalışanları olarak, çocuklarımızdan, ailelerimizden ayrı kalarak 24 saat nöbet esasına göre tüm zorluklara rağmen çalıştık, mücadele ettik, etmeye de devam ediyoruz. Pandemi sürecinde yaşanan sıkıntılar tüm toplum üzerinde devam ederken, sağlık çalışanları bu kutlu mücadeleyi kazanmak, toplum sağlığını korumak için insan üstü gayreti tüm imkansızlıklara rağmen göstermektedirler’’ dedi.

‘’SAĞLIK PERSONELİNİN EMEĞİNİN KARŞILIĞI VERİLMEMİŞTİR’’
‘’Lakin’’ diyerek sözlerine devam eden sağlık çalışanı, ‘’Bu mücadelede sağlık çalışanları sağlık yöneticileri tarafından yalnız bırakılmış, hak gaspına uğratılmıştır. İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı ilçe devlet hastanelerinde %100 tavandan döner sermaye ek ödemesi gerçekleştirirken, merkez hastane M.AKİF Ersoy Devlet Hastanesinde bu ödemeyi yapmayarak, hastane idaresinin talebini onaylamayarak sağlık personelinin mali hak kaybına neden olmuş, kul hakkı yemiştir. Kurumlar arası uygulama birliği bozulmuş, pandemi mücadelesinde sağlık personelinin moral ve motivasyonunun azalmasına, zarar görmesine neden olmuştur. Halkımızın sağlığı için canla başla büyük bir mücadele veren sağlık personelinin emeğinin karşılığı verilmemiştir. Gelinen nokta da Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi olarak her türlü çağrıya rağmen bu talebimize somut bir cevap verilmemiştir’’ şeklinde konuştu.

‘’EKONOMİK KAYIPLARIMIZI TELAFİ EDİN’’
Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi olarak talepleri olduğunu söyleyen sağlık çalışanı, ‘’Pandemi yönetiminde bizleri de söz sahibi yapın. Sağlıkta şiddetin son bulması için güvenli çalışma ortamı sağlayın. Ekonomik kayıplarımızı telâfi edin. Hastalarımıza daha iyi sağlık hizmeti için, bu mücadeleyi kazanmamız için bu çağrımıza ses verin, destek verin’’ dedi.
Gerçekleşen alkışlı protestonun ardından sağlık çalışanları acil servis önünden hastane önüne yürüyerek Atatürk’ü andı.  Saygı duruşunun ardından dağıldılar.
 
Arzu Baladur