Çanakkale’de önemli bir şirketin genel müdürünün şoförü ve şoförün ailesinin testinin pozitif çıkması sonucu genel müdürün karantinada olması gerekirken işe gitmesi tepki ile karşılandı. Genel müdürün üst düzey yönetici olması nedeniyle hem şirket çalışanları hem de ilin üst düzeyindeki yöneticilerinin de virüs tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı öğrenildi.
 
Koronavirüs dünyada can almaya devam ediyor. Virüs vakaları Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de hızla artıyor. Geçen Perşembe günü Çanakkale Tabipler odası da çok önemli uyarıda bulunmuştu. Çanakkale’nin koronavirüs ile ilgili acı tablosunu gözler önüne seren tabip odası, ilçede günlük vaka sayısının 120’ye ulaştığını belirterek, “Eğer virüs bulaşını azaltmazsak, servis ve yoğun bakımlarda yer kalmayacak, hekimler yoğun bakıma hasta yatırırken hasta seçmek ve bazı hastaları ne yazık ki ölüme terketmek zorunda kalacaklar.” uyarısında bulundu.
 
Benzer uyarıyı anakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener  de yaptı. Prof. Dr. Alper Şener , ‘’HES kodlarının aktif kullanımı ve denetimi şart, bence kolluk güçleri kimlik sorar gibi bunu sormalı. Karantinada olması gereken herkes dışarıda’’ dedi. Son zamanlarda Türkiye genelinde vaka sayısının hızla artması nedeniyle kısıtlamalar getirildi. Yiyecek içecek ve benzeri yerler saat 22.00’da kapatılmasına karar verilmişti.
 
GENEL MÜDÜR UYARILARI DİNLEMEDİ İDDİASI
Getirilen tüm yasaklar ve kısıtlamaların yanında özellikle vatandaşların virüse karşı daha tedbirli davranması isteniyor. Virüsün sadece maske, hijyen ve sosyal mesafe ile yok olmayacağı belirtilirken, özellikle hem virüslü hem de virüsün bulaştığı ihtimali olanların kendini izole etmesi ısrarla isteniyor. Devletin en üst düzeyinden yapılan bu ciddi uyarıya rağmen Çanakkale’de büyük bir şirketin genel müdürünün uyarıları dinlemediği iddia edildi.
Alınan bilgiye göre; bir süre önce genel müdürünün şoförünün ailesinin Koronavirüs testi pozitif çıktı. Bu test sonucundan sonra şoförün karantinaya alınması gerekirken çalıştığı ve daha sonra kendisinin de pozitif çıktığı öğrenildi. Şoförün testinin pozitif çıkmasının ardından genel müdürün de karantinaya alınması gerektiği uyarısında bulunuldu. Bu uyarıları da dinlemeyen genel müdürün işe gidip gelemeye devam ettiği öğrenildi.  İşlerinin yoğun olduğunu bahane ederek işe gidip geldiği belirtildi.
Yapılan tüm uyarılara rağmen genele müdürün işe gitmesi, çalışanlar arasında da panik yarattığı öğrenildi.  Aynı şekilde sadece çalışanların değil, genel müdürün görevi gereği ilin en üst düzey yöneticileri ile de sık sık görüştüğü, bu yüzden ilin protokolünün de virüs tehdidi altında olduğu belirtiliyor.

Nami Tonka