İzmir açıklarında meydana gelen ve yıkıma neden olan deprem Çanakkale’de de hissedildi. Depremle beraber vatandaşlar korku içinde kendini dışarı attı. Cadde ve sokaklar vatandaşlarla doldu. İzmir’den İstanbul’a kadar hissedilen depremde yıkıma da neden oldu. Çanakkale’de ise herhangi bir hasarın meydana gelmediği öğrenildi. Uzmanlar depremden sonra artçı depremlerin de meydana geleceğini belirterek, özelikle hasarlı binalara vatandaşların girmemesini istedi.
 
Ege Denizi’nde merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Dün saat 14.51.’de büyük bir depremle sallandı. Vatandaşlar, panik içerisinde ev ve iş yerlerinden dışarı çıkarken, bir süre sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, depremin merkez üssünü Ege Denizi’nde İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17.26 kilometre açığı olarak açıkladı. Deprem, Seferihisar’ın yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerde yoğun olarak hissedildi. İzmir genelinde ilk belirlemelere göre bazı binaların yıkıldığı ve çok sayıda binanın ise hasar gördüğü öğrenildi.
Deprem İzmir’in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’de de hissedildi. Depremle birlikte vatandaşlar yakınlarına bilgi vermek isteyince, operatörlerde yoğunluk oluştu. Hastaneler, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, alarm durumuna geçti.
 
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü, 6.8 olarak açıkladı.
 
ÇANAKKALELİLER SOKAĞA DÖKÜLDÜ
AFAD'dan yapılan açıklamada merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi olan saat 14.51'de 6,6 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem yerin 16,5 km derinliğinde meydana geldi. 15 saniye kadar süren depremde Çanakkaleli vatandaşlar sokağa döküldü. Çarşı esnafları ve vatandaşlar kendilerini caddeye attı. Vatandaşlar korkuyla ev iş yerlerinden çıkarak, sokaklara akın etti. Deprem şokundan kurtulan vatandaşlar, cep telefonlarıyla yakınlarını aradı. Bazı telefon şebekeleri yoğun kullanım nedeniyle çöktü. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, "Olumsuz bir durum yok, bölgede taramalarımız devam ediyor" açıklamasında bulundu. Korkutan depremde Çanakkale’de can ve mal kaybının olmadığı kaydedildi. 

ARTÇI OLABİLİR
Emekli ÇOMÜ Jeoloji Profesörü Doğan Perinçek, depremle ilgili önemli uyarılarda bulundu. Perinçek ilk bilgilere göre, ‘’Çanakkale halkına uyarımdır. Özellikle Çanakkale, Çan, Biga, Bayramiç için uyanıyorum. Bu deprem öncü olabilir. Güvenilirliği olmayan binalardan uzak durunuz. Öncü olabilir’’ uyarısında bulundu.

Gelen bilgilerin ardından, Prof. Dr. Perinçek, ‘’Deprem Seferihisar ve İzmir güneyinde 6.6 ya da 6.8 büyüklükte. Bu depremin ana şok olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra çok sayıda artçı deprem olacaktır. Hasarlı evlerden uzak durulması önerilmektedir. Halkımıza geçmiş olsun’’ şeklinde açıklama yaptı.
 
Muzaffer Cirtel