Otogar yanında bulunan Organize Sanayi Bölgesi (OSB)Yönetimi’nin yeni yapılacak olan yönetim binası ile ilgili usulsüzlük yapıldığı iddiası  ile jandarma tarafından operasyon düzenlendi. Yeni yapılacak yönetim binası ile ilgili ihalenin şartlara uygun yapılmadığı gerekçesi ile düzenlenen operasyonda evraklara el konuldu ve soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
 
OSB yönetimi, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) binasında kiracı olarak hizmet veriyor. Alınan bilgiye göre; buradan memnun kalmayan yönetim OSB’nin girişi sağ tarafa bir yönetim binası yapma kararı aldı. Yönetim kurulunun bina yapma kararını aniden aldığı, yönetimden bazı kişilere ve 60 civarında bulunan üyelere haber vermediği iddia ediliyor.

Yönetimin aynı şekilde ihale yönetmenliğine uymadan bina yapımını ihaleye çıkarttığı ve Çanakkale’nin tanınan bir firmasına 2.170,000 TL KDV hariç) bedel ile ihale edildi. Bunun üzerine OSB’nin 5 kişilik yönetimden bir kişi ihalenin usulsüz yapıldığı gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu.
 
Suç duyurusunda gerekçe olarak şu bilgilere ver yerildi; “Yapılan ihale eksikliklerle doludur ve usulsüzdür. İhalenin yapılışı itibarı ile haksız kazanca sebep olabileceği ve üyelerinin zarara uğrayacağı şüpheleri mevcuttur.

İhale komisyonunun toplanıp herhangi bir karar alıp almadığı belli değil. Üye komisyonu karar tutanağı mevcut değildir. Yapılan ihalenin nerede ve nasıl yapılacağına dair bir karar yoktur. İhalenin son teklif verme ve saati belli değildir.  İhale şartnamesi mevcut değildir. İhalenin nerede ve nasıl yapılacağı belli değildir.  Teklif verenlerin nasıl belirlendiği belli değildir. Verilen tekliflerin kimlerin huzurunda açıldığı veya teklif veren huzurunda açılıp açılmadığı belli değildir. İhale herhangi bir yerde ilana çıkarılmamıştır. OSB’nin sitesinde yerel gazete de veya panolarda ilan edilmemiştir. Şeffaflık ihlal edilmiştir. Yapılan ihalede teklif verenlerin yeterliliği sorgulanmamıştır. İşin teslim süresi belli değildir. Ödemenin ne zaman ve nasıl yapılacağı belirsizdir. Diğer verilen teklif hiç açılmamıştır, dikkate alınmamıştır. Bu ihalenin ve ihale sürecinin titizlikle incelenerek herhangi bir yolsuzluk yapılıp yapılmadığı tespit edilmelidir.”

JANDARMA OPERASYON DÜZENLEDİ
Bu şikayet üzerine jandarma ekipleri operasyon düzenledi. ÇTSO’daki yönetim yerine gelen jandarma ekipleri ihale ile ilgili belgelere el koyduğu öğrenildi. Olayla ilgili yönetim kurulunun ifadeye çağrıldığı öğrenilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Arzu Baladur