İskele Mevkiinde Kayserili Ahmet Paşa Caddesi’nde uzun süredir devam eden yıkım ve yapım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Edinilen bilgiye göre çalışmalar uzunca bir süre devam edecek. Çevre esnafı ise bu durumdan muzdarip olduğunu belirtti.

Kayserili Ahmet paşa caddesinde çürük raporu olan binanın yıkım çalışması geçtiğimiz yaz başlamıştı. Yıkım süreci boyunca sürekli olarak Kayserili Ahmet Paşa Caddesi’nin bir bölümü hem araç hem yaya trafiğine kapatıldı. Yıkım çalışmasının ardından ise şimdi de yapım çalışmaları başladı. Yıkılan binanın yerine yeni bina inşaatı başladı. Zemine beton çalışmaları kapsamında sabah erken saatlerde araç trafiğine kapatılan yolun öğleden sonra açılacağı bilgisi paylaşıldı.

Çevredeki esnaf bu çalışmaların geçtiğimiz yaz mevsiminden beri devam ettiğini belirtti. Yolun sıklıkla kapatıldığını söyleyen çevre esnafı inşaattan dolayı oluşan ses ve tozdan şikayet etti. Bazı zamanlar yolun hem yaya hem araç trafiğine kapatılmasıyla da müşteri kaybettiklerini paylaştı.

Edinilen bilgiye göre şu an yapımı süren binanın inşaatı bittikten sonra aynı caddede bulunan başka bir binanın yıkım ve ardından yapım çalışmaları yapılacak.

Hülya Öz