Çanakkale Belediyesi ile Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı ortaklığında Yeni Kordon’da Eski Tekel Şarap ve Kanyak Fabrikası’nın bulunduğu alana Çocuk Bilim Merkezi yapılacaktı. İmzalanan anlaşmanın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen Kale Grubu projeye başlamayınca belediye alanı düzenleyip Barış Kafeye dönüştürdü. Barış kafe çevresinde peyzaj  çalışmaları devam ediyor. Kafenin bugün resmi olarak açılması bekleniyor.

Barış Kordonu Kafeterya Binası; yaklaşık 276 metre karelik kapalı alan, yaklaşık 100 kişilik açık oturma alanı, 145 metrekarelik çocuk oyun alanı ile 110 araçlık otopark alanından oluşuyor.
Alan çevresi örülü olarak bekledi ve Kale Grubu adım atmayınca Çanakkale Belediyesi alana el atarak değerlendirmek için çalışma başlattı. Kısa süre önce alanın içine tek katlı bir yer yapıldı. Burasının çay ocağı olacağı belirtildi. Alanın tamamı da yeniden düzenlendi. Bünyesinde otopark, çocuk parkı, spor aletleri, koşu ve yürüyüş yolları, oturma alanları ve kafe bulunduracak olan sosyal tesisin arife gününde hizmete girmesi planlanıyor.

Fabrikadan kalan ve alanın ortasında yer alan baca ise zamanla bölgenin sembolü haline gelmişti. Bilim merkezi projesi içinde de bu baca olduğu gibi kalacaktı. Şimdi alanda yapılan düzenleme
çerçevesinde de bacaya dokunulmadı ve etrafına fabrikada çekilen fotoğraflar asıldı.

Öte yandan Çanakkale Belediyesi konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Çanakkale Belediyesine ait ve yaklaşık 12 bin metre kare büyüklüğündeki Eski Tekel Şarap ve Kanyak Fabrikası arazisi üzerinde yapılması planlanan Çocuk Bilim Merkezi Projesi Kale Grubu tarafından yürütülmekte olup, içinde bulunulan pandemi sürecinde yapım takvimi güncellenmiştir. Öte yandan, Çocuk Bilim Merkezi projesinin ve sürecin bir parçası olan Barış Kordonu Kafeterya Binası yapım işi de Çanakkale Belediyesi tarafından yürütülmekte olup, Çocuk Bilim Merkezi Projesi tamamlanıncaya kadar kentlilerimizin bölgedeki sosyal alandan yararlanmaları adına kafeterya binasının yapım takvimi öne alınmıştır. Bu kapsamda, Barış Kordonundaki kafeterya binası çalışmaları hızla sürdürülmektedir” diye bilgi verildi.
 
Damla Şener Okdaş