Kordon boyunu başlangıcında yer alan bankaların ATM’lerinin bulunduğu sahil kesiminde bazı sorumsuz vatandaşların ve gemilerden atılan pisliklerin bir araya gelmesiyle deniz kirliliği devam ediyor.
Çanakkale Belediyesi tarafından kaç kere temizlense de dalgaların çöpleri getirmesiyle tekrar deniz kirliliği meydana geldi.

Vatandaşlar denize atılan plastik ve diğer ürünlerin denizde yaşayan canlıların hayatını tehlikeye attığını ve insanları da olumsuz etkilediğini dile getirdi.
Çanakkale Belediyesi’nin temizlemek için çok uğraştığını ifade eden Beril Altuğ, “ ATM’lerin olduğu köşede dalgaların getirmesi sonucu hep deniz kirliliği meydana geliyor. Sorumsuz vatandaşlar gemilerden atıkları plastik ürünler zamanla denizi kirletiyor. Denizler çöp değildir. Bazı insanlar çöp olarak düşünüp, çöp atıyor. Bu çok yanlış bir hareket” dedi.

Mavi deniz anaları dikkat çekti
Kordon boynun köşesinde yer alan alanda mavi deniz anaları olması dikkat çekti. Çanakkale Boğazı'na giren ve her biri yaklaşık 6-7 kilograma ulaşan yüzlerce tehlikeli mavi deniz anası sahillere vurmaya başladı. Çanakkale Boğazı'nda hemen hemen her sahil bölgesinde görülen mavi deniz anaları vatandaşları tedirgin ederken, plajlarda denize girenler de zor anlar yaşamaya başladı.
Yetkililer vatandaşları uyardı. Denizanalarına kesinlikle çıplak elle dokunulmaması gerektiğini, temas edilmesi halinde vücutta kızarlık, yanık, tahriş ve kaşıntı olabildiğini duyurdu.

Hülya Öz