Orman yangınları ile mücadele toplantısı Vali İlhami Aktaş başkanlığında Deniz Polis Evi’nde gerçekleştirildi.
 
Toplantıya; Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik, Bayramiç Kaymakamı Sercan Gökdemir, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu, Ezine Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Gökçeada Kaymakamı Serhat Doğan, Lapseki Kaymakamı Fatih Çelikkaya, Yenice Kaymakamı Musa Göktaş, İl Jandarma Komutanı J. Kıdemli Albay Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdürü V. Alaaddin Tekin, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ, Kıyı Emniyet Müdürü İsmail Durgun, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı ve kamu kurum temsilcileri katıldı.
 
Yangın Şube Müdürü Tuncay Işık’ın Çanakkale’de çıkan yangınlar hakkında bilgilendirme sunumu ile başlayan toplantıda; Orman Bölge Müdürlüğü’nün faaliyetleri, orman yangınları konusunda alınan tedbirler, araç ve ekipman kapasitesi, orman yangınları ile orman yangını esnasında yapılan mücadele çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı.
 
Yapılan bilgilendirmenin ardından hava şartlarından dolayı orman yangınları açısından hassas bir dönemde olunduğunu ifade eden Vali İlhami Aktaş, “İçinde bulunduğumuz mevsim şartları orman yangınlarının oluşması için en elverişli zamanlar. Ciddi bir orman varlığına sahip olan ilimizdeki olası yangın durumlarını ve bu yangınlara müdahalede farklı kurum ve kuruluşların sunacağı somut katkılar ile hep birlikte çalışıp ormanlarımızı koruyacağız” dedi.
 
Yangınların sadece ağaçları yok etmediğini belirten Vali İlhami Aktaş, “Orman yangınlarının toprak yüzeyini koruyucu bir tabaka gibi saran ölü ve diri örtüyü de yok ederek ekolojik dengeyi bozmakta, ormandaki yaşam ortamına son vermektedir” diye belirtti.
 
Vatandaşların duyarlılığını arttıracak, orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturacak çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çeken Vali İlhami Aktaş, “Duyarlı bir vatandaşımızın zamanında ihbarı ile çok büyük yangınların önüne geçilebilmektedir. Tüm gayretimiz ile hep birlikte çalışıp ormanlarımızı koruyarak gelecek nesillere daha güzel bir doğa, daha yeşil bir Çanakkale bırakacağız” dedi.


Kaynak: Haber Merkezi