Borçlanma ve kefalet yetkisi isteği İl Genel Meclisi’nden 3 sefer RED cevabı alan GESTAŞ, ısrarını sürdürüyor. GESTAŞ dosyası dördüncü kez İl Genel Meclisi’ne gönderildi. Meclis önümüzdeki ilk toplantıda gündeme alıp almayacağına karar verecek.
 
Tamamı Çanakkale halkının malı olan GESTAŞ, Çanakkale Boğazı, Gökçeada, Bozcaada ve Balıkesir’in Marmara adasına seferler düzenliyor. Geçen kurban bayramında rekor sayıda araç taşıdığını ilan etmişti.  Türkiye’nin önemli deniz şirketlerinden biri olan GESTAŞ, bir süredir maddi sıkıntılar çekiyor. Yaz ayları olması nedeniyle seferlere tam gaz devam eden GESTAŞ, kısa süre öncesine kadar kasasında 16 milyon TL bulunuyordu. GESTAŞ, genel müdürün değişmesinin üzerine yaklaşık 5 ay geçtikten sonra İl Genel Meclisi’ne borç para başvurusunda bulunması ile dikkat çekmişti.  GESTAŞ’ın içinde bulunduğu ekonomik sorun borçlanma ve kefalet yetkisi için İl Genel Meclisi’ne başvurması ile ortaya çıktı. Adeta para basan şirket, şimdi ısrarla il genel meclisinden borçlanmak için yetki istiyor.
ÜÇ KEZ RED CEVABI ÇIKTI
GESTAŞ ilk olarak il genel meclisine başvurarak borçlanma yetkisi istemişti. Bu yetki, çoğunluğu elinde bulunduran CHP’li il genel meclis üyeleri tarafından reddedildi. Dosya bu sefer Muğla’ya tayini çıkan Çanakkale Eski Valisi Orhan Tavlı tarafından tekrar meclise gönderilmişti. Komisyona havale edilen GESTAŞ dosyası, komisyonda kabul görmedi ve il genel meclisi gündemine geldi. İl genel meclisinde ikinci sefer RED cevabı aldı. Meclis üyelerinin çoğunluğunun vize vermediği GESTAŞ dosyası, eski vali Tavlı tarafından üçüncü kez il genel meclisine gönderildi.
İl genel meclisi gündemine gelen dosya tekrar komisyona havale edilmişti. Dosya komisyonda ele alındı. Komisyon gelen evrakları inceleyerek karar verdi. Oy çokluğu ile GESTAŞ dosyası komisyon tarafından üçüncü kez RED cevabı aldı. Üçüncü kez komisyon tarafından olumsuz cevabı alan GESTAŞ dosyası, İl Genel Meclisi üyeleri tarafından da üçüncü kez reddedildi.
 
VALİ AKTAŞ DOSYAYI GÖNDERDİ
Eski Vali Tavlı tarafından 3 kez İl Genel Meclisi’ne gönderilen GESTAŞ dosyası, üç kez RED cevabı almıştı. Üç kez red cevabı alan dosyanın tekrar meclise gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Vali İlhami Aktaş da dosyayı İl Genel Meclisi’ne gönderdi. GESTAŞ dosyası İl Genel Meclisi’nin ilk toplantısında gündeme gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Meclisin dosyayı kabul edip tekrar komisyona göndermesi bekleniyor. Meclis çoğunluğunu elinden bulunduran CHP’nin kararı dosyanın kaderini belirleyecek.
 
Mehmet Kuzey