Çanakkale Emniyet binasının zaman içinde şehrin ortasında kalıp işlevsizleşmeye başlamasıyla birlikte yeni emniyet binası yapılmaya başlandı ve kaba inşaatı devam ediyor. Yapılacağı zaman ise 7 katlı ve 111 araçlık otopark kapasitesi olacak.

İnşaatı her geçen gün yapımı hızla devam eden yeni emniyet binasında inşaat görevlileri katları  tamamlamaya başladı. Yapılan çalışmalar kapsamında inşaatın yaklaşık yüzde 40’ı tamamlandı.
Yeni yapılacak Emniyet Binası 15 bin metrekare yüzölçümlü Çanakkale Emniyet Müdürlüğü yeni binasının 7 katlı ve 111 araçlık otopark kapasitesi olacak. 2020 yılında tamamlanması gereken hizmet binasında; çalışma odaları, bodrum katında depoları,  şubelere ait arşivler  ve güvenlik kartlı geçiş kapıları, eğitim ve bilgi paylaşımı için akıllı sınıf, toplantı odaları, olağan üstü durumlarda durum yönetimi için Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü, 4. Katında İl Merkezi ve İlçelerimizin kamera sistemi görüntülerini görecek şekilde Kriz Merkezi toplantı salonu yer alacak.

 Ayrıca; İl Emniyet Müdürlüğünün yeni hizmet binasında operasyonel birimlerin kendi şube içlerinde nezarethaneler, Avukat görüşme odaları, muhafaza altına alma odaları, teşhis odaları ile birlikte sistem odaları da ayrı ayrı bina planına dâhil edildi.

Arzu Baladur