Kurban Bayramının ardından vatandaşlar bol bol kurban etlerini yemeğe başladı. Kurban Bayramından dolayı balık fiyatları ise azaldı. 40 lira olan sardalye 30 liraya düştü. Balık halinde tezgah açan balıkçı esnafı kurban bayramından dolayı fiyatların düştüğünü ifade etti.

Vatandaşların Kurban Bayramında ete yönelmesiyle birlikte balık tezgahları boş kaldı. Balık fiyatları düştü. Balıkhane esnafı ise kurban bayramı zamanı her yıl bu olayla karşılaştıklarını dile getirdi.
Bayramda fiyatların değiştiğini dile getiren Tunçay Dinç, “Kurban bayramı gelmeden önce sardalya 40 lira idi şimdi ise 30 lira oldu. Tabi milletin yoğun ilgisi sardalye balığına oluyor. Balık fiyatlarında herhangi bir azalma çok olmuyor. Balığı seven alıyor” diye konuştu.

İşler Durgun
İsmail Karakulak, “Fiyatlarda bir azalma değil de herkesin evinde kurban eti olduğu için her sezon olduğu gibi bir hafta on gün gibi oynama olur. Şuan sardalyenin kilosu 30 TL, Havanın sıcak olması milletin maddi sıkıntısı ve koronodan dolayı işlerde durgun şuanda’ dedi.
 
Mehmet Kuzey