Cevatpaşa mahallesi Atatürk caddesi üzerinde yıllar boyu hizmet veren fakat depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan eski defterdarlık binası, madde bağımlıları ve evsiz vatandaşların evi haline geldi. Durumdan rahatsız olan semt sakinleri beş yıldır binanın yıkılmasını bekliyor.

Çanakkale Defterdarlığı, hizmet verdiği Cevatpaşa mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki bina 2015 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Bina boşaldıktan sonra alınan karar kapsamında verilen hizmetler Çanakkale’de çeşitli yerlere dağıtıldı. Beş yıldır yıkılması beklenen bina için herhangi bir çalışma bir türlü başlatılmadı. Boş bulunan bina madde bağımlılarına ve evsizlere yuva oldu. Kent genelinde atıl halde bulunan bina karşısında semt sakinlerinin yaşadığı tedirginlik uzun zamandır ciddiye alınmıyor.

Yıkık dökük halde olan ve defterdarlık binası olarak hizmet verdiği zamandan kalma birçok belge her yere saçılmış durumda. Binanın içerisinde bulunan çöp yığınları ve molozlar etrafa kötü koku saçıyor. Rüzgârdan sürekli çarpan pencereler ve geceleri gelen garip seslerden dolayı semt sakinlerinin tedirginliği artmaya devam ediyor. Vatandaşlar her geçen gün tehdidin artmasına yönelik polis ekiplerine ihbarda bulunsalar da binanın yıkılması adına senelerdir herhangi bir çalışma başlatılmıyor. Semt sakinleri birçok okula ve yerleşim yerlerine yakın olan bu binanın daha kötü sonuçlara sebep olmadan binanın yıkılmasını istiyor.
 
Muzaffer Cirtel