Koronavirüs salgını sebebiyle yasaklar kalksa da kapalı mekanlara girmek istemeyen vatandaşlar Yeni Kordonu tercih ediyor. Adım atmakta zorlanılan sahil boyu, akşamları tıklım tıklım doluyor. Sabaha kadar içki içip taşkınlık yapan gençler nedeniyle burada evleri olan vatandaşlar ise uyuyamamaktan şikayetçi.
 
Koronavirüs salgını süresince başlatılan yasakların kalkması vatandaşlar için pek bir şey ifade etmedi. Havaların ısınmasıyla beraber pandemiden dolayı kapalı mekanlara girmeye çekinen vatandaşların gözdesi Yeni Kordon oldu. Çayını alıp gelen, sandalyesini sırtında taşıyan, enstrümanlarıyla müzik yapan, kilim ve benzeri ürünleri kum üzerine serip hoş sohbet eden vatandaşlar son zamanlarda bölgeyi uğrak noktaları haline getirdi. Gencinden yaşlısına özellikle akşam saatlerinde akın akın dolan Yeni Kordon, iğne atsan yere düşmeyecek duruma gelmeye başladı. Kum üzerinde, banklarda, iskelelerde oturarak vakit geçiren vatandaşlar zaman zaman olay çıkarmaktan çekinmedi.
Hal böyle olunca saatler iyice geceyi vurduğunda alkol tüketimi gittikçe artıyor. Alkol tüketiminin yasak olduğu sahil boyunda özellikle gençler eli kolu içki poşetleriyle dolu şekilde gelirken kanunu dikkate almadıkları görülüyor. İçkinin su gibi aktığı yerde dengesini kaybedenler etrafına rahatsızlık veriyor. Gençler sabaha kadar içki içerek eğleniyor. Zaman zaman kendi aralarında kavga da eden gençlerin çıkarttığı seslerden dolayı kordon boyunca ikamet eden vatandaşlar uyuyamıyor. Daha önce defalarca şikayetçi olmalarına rağmen bölgede sorunun çözülmediğini belirtiyorlar.
Son zamanlarda kavganın, tartışmanın eksik olmadığı Yeni Kordon’da Çanakkale’nin eski düzeninin kaybolduğu görülüyor.
 
Arzu Baladur