Gökçeada Belediyesi tarafından çocukların duygusal, iletişimsel ve bilişsel becerilerinin gelişmesine katkı sağlamak, eleştirel ve yaratıcı düşünme becerilerini küçük yaşta kazanabileceği inancıyla Çocuk Meclisinin düzenlediği Çocuklarla Felsefe Etkinliğinin 2’nsi düzenlenecek.
 
Gökçeada Belediyesi Kent Müzesi Bahçesinde 18- 19 Temmuz günlerinde saat 11.00- 13.00 arasında ve 25-26 Temmuz günlerinde saat 11.00- 13.00’da Felsefe Eğitmeni Belgin Önal tarafından 10 yaş ve üzeri çocuklara eğitim verilecek.

Felsefe Eğitmeni Belgin Önal, “İkincisini düzenleyeceğiz. Özellikle Türk yazarlarını inceleyerek seçkin öykülerden yolla çıkarak, öykülerin içine gizlenmiş felsefi kavramları bulacak şekilde sorgulama yapacağız. Öyküler ve felsefe bağlamında bu çalışmayı yapacağız. Geçen sene ki etkinlikten biraz daha farklı olacak. Her okuduğumuz öykünün son paragrafında ‘Yazar siz olsaydınız sonunu nasıl tamamlardınız’ sorular ile tamlayacağız ve en son etkinlik hakkında ki yorumlarını alacağım bir mektup olacak” dedi.

Damla Şener Okdaş