DİSK Emekli Sen üyeleri pazara gelen vatandaşlara broşür dağıttı. DİSK Emekli Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Yusuf Ertürk, “Talepleri dile getirmek için meydanlardayız” dedi.
Haftada üç gün Cuma Pazarında, diğer günler Belediye Sosyal Tesislerinde ve Özgürlük Parkında stant açarak taleplerini duyurmaya çalışıyorlar.
Cuma Pazarında açtıkları stant hakkında bilgi veren DİSK Emekli Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Yusuf Ertürk “Talepleri dile getirmek için meydanlardayız. Haftada üç gün Cuma Pazarı’ da, bir gün sosyal tesislerde, Özgürlük parkında üyelerimizin taleplerini yerine getirmek için meydanlara geldik. Taleplerimizden bir tanesi ikramiyelerin dörde çıkması ve Ocak, Temmuz, iki bayram ikramiyesi asgari ücret altı olmamak kaydıyla taleplerimizi dile getiriyoruz. Tüm kurul ve kurumlarıyla yerleşmiş; ileri demokrasi, koşullarında bir yönetim anlayışı. Ülke sınırları içerisinde ve komşu ülkelerle barış içinde bir yaşam, yaşanabilir bir çevre, korunan bir doğa, yaşlarına uygun bir şehir planlaması, ücretsiz nitelikli sağlık hizmetle Her türlü sağlıkta katkı pay ive ilaç ödentilerinin kalmasını, insanca yaşanabilecek bir ücret talep ediyor. Tüm bu insani taleplerin gerçekleşmesi içinde toplu sözleşmeli sendikal örgütlemenin kaçınılmaz olduğunun bilinciyle hareket ediyor” dedi.
Damla Şener Okdaş