Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydan gelmiş, patlamalarda 7 kişi ölmüş, 100'ün üzerinde kişi de yaralanmıştı. Türkiye’nin farklı şehirlerinde ki belediyelerde havai fişek kullanmama kararı aldı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da havai fişek kullanamama kararı aldıklarını ve Eylül Ayında Belediye Meclisine sunacaklarını ifade etti.

7 kişinin hayatını kaybettiği havai fişek fabrikasında meydana gelen olaylar ülke genelinde büyük ses yarattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Edirne Belediyesi, Bakırköy Belediyesi, Datça Belediyesi, Küçükçekmece Belediyesi, Fındıklı Belediyesi, Kadıköy Belediyesi ve Çanakkale Belediyesi etkinliklerde havai fişek kullanılmayacağını açıkladı.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Çanakkale Belediyesi olarak biz de düzenleyeceğimiz etkinliklerde bundan böyle havai fişek kullanmama yönünde karar verdik. İnsan, hayvan, doğa tüm canlı yaşamı, mal ve can güvenliği, çevre adına riskler barındıran bu konuda ki kararımızı Eylül' de Belediye Meclisine de sunacağız” diye paylaşım yaptı.

Mehmet Kuzey