Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Hamidiye Tabyaları’nda kurulum aşamasında olan Dijital Gösteri Merkezi Temmuz ayında ziyaretçileri kabul edecek. Çadır, İskele Meydan’ındaki tartışma ile gündeme gelmişti. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Dijital Gösteri Merkezi çadırı İskele Meydanı’nda kurulmasına Çanakkale Belediyesi’nin izin vermemesi ile gündeme gelmişti. Çadır, daha sonra yapılan görüşmeler sonucu Hamidiye Tabyası’nda kurulmasına karar verilmişti. TIR’la alan götürülen çadırın kurulma çalışmaları devam ediyor.
Ziyaretçilerine tarihi ve kültürel anlamda gösteriler sergileyecek olan merkez, içerisinde bulunan kamera, projeksiyon ve hologramlar aracılığı ile yansıtmalar yapacak.
Yansıtılacak olan gösteriler Temmuz ayı için ‘Patara 2020, TOGG, T.B.M.M 100. YIL, KANAL İSTANBUL” konulu olacak. Bu gösteriler aylık periyodlarla değişecek. Merkez, öngörü olarak 6 ay ila 11 ay arası faaliyetlerini sürdürecek. Dijital Gösteri Merkezi ücretsiz olarak Hamidiye Tabyaları’nın içerisinde Temmuz ayında ziyaretçilerini ağırlayacak.
 
Mehmet Kuzey