Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve SUEZ Çanakkale RR Atık Hizmetleri A.Ş. işbirliğiyle Dünya Çevre Günü kapsamında Güzelyalı Halk Plajında çevre temizliği etkinliği düzenlendi. Etkinlikte açıklama yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Buradan da Çanakkale’de yaşayan gençlere mesaj vermek istiyorum. Lütfen sahillerimizi kullandığımız zaman, ister denize girmek için, ister gece orada eğlence yapmak için, lütfen çevremizi temiz bırakalım. Çünkü damlaya damlaya göl olur. Çevrede de kirlilik, kirlene kirlene çoğalır” dedi.
 
Doğal yaşam alanımızda çevresel ve iklimsel sorunlara dikkat çeken Dünya Çevre Günü, her yıl 5 Haziran tarihinde kutlanıyor. Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve SUEZ Çanakkale RR Atık Hizmetleri A.Ş. bugüne dikkat çekmek amacıyla Güzelyalı Halk Plajında çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdi. Düzenlenen etkinliğe Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başta olmak üzere çok sayıda gönüllü katıldı.  Gönüllülerden oluşan temizlik grubu Güzelyalı Halk Plajı’nın çevresinde bulunan çöpleri temizledi. Bir gönüllü tarafından atık halde bulunan battaniye ise dikkat çekti.

BU DÜNYA SADECE BİZE AİT DEĞİL
Etkinlikte açıklama yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Bugün 5 Haziran ‘Dünya Çevre Günü’. Bu yıl ki çevre günü çok daha anlamlı. Çünkü koronavirüs sorunu tüm dünyayı sardı. Bununla beraberde çevre konusu da gündeme geldi. Şu anlamda belki virüsün çıkış nedeni çevresel sorunlar olabilir. Bunun için bilim adamlarını dinlemek lazım. Şunu gördük; bizler zorunlu olarak evlere girince, çıkış yasaklarıyla sokaktaki nüfus azalınca doğada hayvanların ve bitkilerin çok hızlı bir şekilde çoğaldığını gördük. Bu çok anlamlı. Bu sene 5 Haziran’da bunları düşünmek lazım.  Televizyonlarda görüyorsunuz. Yunuslar, balıklar ortaya çıktı,  çimenler fışkırdı. Birçok hayvan ortalıkta görünmeye başladı. Bunun sonucunda da şunu öğrenmiş olmamız lazım. Bu dünya sadece bize ait değil. Bu dünya bütün yaşayanlara ait. Dolayısıyla dengeli bir şekilde yaşayacağız. Doğayı tahrip etmeyeceğiz, kirletmeyeceğiz, doğayı hoyrat kullanmayacağız. Bence bu sene ki 5 Haziran Çevre Günü’nün en önemli mesajı bu. Aynı zamanda çevremizi kirletmemeyi öğreneceğiz. Bugün burada Güzelyalı Belediye Plajı’nda bir sahilin temizlenme etkinliği yapılıyor. Arkadaşlar gönüllü olarak bir mesaj vermek için çalışıyorlar. Birçok çeşit atık var. Özellikle gençler seslenmek istiyorum. Elbette ki gençlerimiz kordonları, sahilleri özgürce kullanacaklar. Hatta kordonda içki de içebilecekler. Ama içtikten sonra şişelerin kırılarak ortalığa bırakılması onlara yakışmıyor. Buradan da Çanakkale’de yaşayan gençlere mesaj vermek istiyorum. Lütfen sahillerimizi kullandığımız zaman, ister denize girmek için, ister gece orada eğlence yapmak için, lütfen çevremizi temiz bırakalım. Çünkü damlaya damlaya göl olur. Çevrede de kirlilik, kirlene kirlene çoğalır. Bu sene biraz daha kendimizi dinlememiz lazım. Olup biteni farkına varmamız lazım. İnşallah bu bilince önümüzdeki süreçte çevremizi koruyarak, muhafaza ederek hayatımızı sürdürürüz” ifadelerini kullandı.

Arzu Baladur