Yıllardır yeşil alanın kuruması ve toprağa dönüşmesi ile eleştirilen Halk Bahçesi, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde kapalı kalınca yeşil alan kendine geldi. Bahçe hiç olmadığı kadar yemyeşil oldu. Çimler, ağaçlar çiçekler adeta yeniden açılmış gibi oldu. Bu hafta ziyarete açılan bahçenin hep böyle kalması için hem vatandaşlar hem de belediyenin daha dikkat etmesi isteniyor.
 
Halk Bahçesi, kentin en önemli nefes alınacak ve yeşil alan bölgelerinin başından geliyor. Yeşil ile çevrili olan şehir merkezde fazla yeşil alan bulunmuyor. Bu yüzden Halk Bahçesi’nin değeri bir kat daha artıyor. Konumu ile de dikkat çeken bahçe, adeta vatandaşların nefes aldığı yer konumunda. Yıllardır bu bahçenin çimlerinin sararması hatta toprağa dönmesi ile eleştiri konusu olmuştu.

Eleştirilerin devam ettiği dönemde bahçe koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatıldı. Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgının önüne geçmek adına birçok önem alındı. Bunlardan biride toplu alanların kapatılması oldu. Pandemi sürecinde Halk Bahçesi polis barikatlarıyla kapatılarak vatandaşlar içeri girmesi yasaklandı. Normalleşme tedbirleri çerçevesinde Halk Bahçesi bu hafta başında yeniden açıldı. Pandemi süreci boyunca vatandaşların kullanımına kapatılan Halk Bahçesi’nin yemyeşil bir alana döndüğü görüldü. Bu güzel manzarayı gören bazı vatandaşlar ise  fotoğraf çekerek, bu anı ölümsüzleştirdi.

İstenilen duruma gelen bahçenin bir daha eski duruma dönmemesi için her açıdan dikkat edilmesi gerektiği belirtiliyor. Ziyaretçilerin bahçeye zarar vermeden bölgede gezmeleri istenirken, bahçenin bakımını yapan belediye çalışanlarının da bakımı daha iyi yapıp tekrar eski kötü günlerine döndürmemeleri gerektiği vurgulandı.

Bünyamin Nami Tonka