Sahada dolaşan İl Genel Meclis üyeleri, muhtarlar ve köylülerden gelen talepleri İl Özel İdaresine iletmesine rağmen yerine getirilmediği belirtiliyor. Özel idare yöneticilerinin meclis üyelerinin getirdiği talepleri bir kenara koyup bazı köylere ve köy muhtarlarına hizmet götürdüğü belirtiliyor. İl Özel İdaresi yöneticileri ile İl Genel Meclis üyeleri arasındaki bu kopukluk da hizmetlere yansıyor. Bazı köylere hizmet götürülürken bazı köyler ise sorunlarla boğuştuğu belirtiliyor. 
 
İl genelinde köylere hizmet götürme konusunda ilk defa bu kadar sorun ortaya çıkıyor. Havaların ısınmasına rağmen köy yollarına bakım bile yapılmıyor. Daha çok hayvancılık ve çiftçilikle uğraşana köylerin, bu mevsim işlerinin çok olduğu dönem. Tarla bağ bahçe işleri bu dönemde daha çok yapılıyor. Bu yüzden köylüler daha çok bu dönemlerde yolları kullanıyor. Yolarda çalışma yapılmaması köylülerin işlerini aksatıyor.
 
İSTEKLER YERİNE GETİRİLMİYOR İDDİASI 
Üzün süredir bu sorunlarla boğuşan köylüler durumu köy muhtarına bildiriyor. Köy muhtarları da sorunu bölgelerindeki il genel meclis üyelerine iletiyor. Meclis üyeleri de sorunları hem meclis gündemine taşıyor hem de il özel idaresine iletiyor.  Meclis üyelerinin bu taleplerinin çoğu zaman yerine getirilmediği şikayetleri yayılıyor.

YÖNETİM TORPİL Mİ GEÇİYOR
Meclis üyelerinin ilettiği taleplerin yerine özel idare yönetimin bazı köylere ve muhtarlara torpil geçirdiği de konuşuluyor.  Bir köye yapılan hizmetin yanındaki köye yapılmaması köylüler arasında ayrımcılık tartışmasına da neden oluyor.  Bir süre önce başlayan ve havaların ısınması ile daha da artan sorun, meclisteki tüm parti üyelerini rahatsız ettiği belirtiliyor.

MECLİS ÜYELERİ PAS GEÇİLİYOR
Meclis üyelerini ilettiği taleplerin yerine getirilmesi yerine il özel idarenin kendi kriterlerine göre hareket ederek hizmet yapması, “meclis üyeleri pas geçiliyor” söylentilerin yayılmasına neden oldu. Bu durumdan iyice rahatsız olan meclis üyelerinin durumu grup başkanvekillerine bildirdiği ve onların da sorunu çözemediği ifade ediliyor. Grup başkanvekilleri ve hatta İl Genel Meclis Başkanı’nın da devam eden bu sorunu çözmek için girişimlerde bulunulduğu ifade ediliyor. Sorunun devam etmesi durumunda şikayetlerin milletvekillerine de iletileceği gelen bilgiler arasında.

BELEDİYELER DEVREYE GİRİYOR
İl Genel Meclisi ile İl Özel İdaresi arsasındaki anlaşmazlık ve uzaklık hizmetlerin gecikmesine neden oluyor. Özellikle köstebek yuvasına dönen köy yolları sorununu özel idare ile meclis üyeleri arasındaki mesafeden dolayı yapılmadığı belirtiliyor. Ölümlere davetiye çıkaran köy yolu, il özel idaresi tarafından yapılmayınca, Çan Belediyesi duruma el atarak sorunu çözdü ve bunu sosyal medya hesaplarında da kamuoyu ile paylaştı.  

Köylülerin yol sorunu çözülmezken, yollardaki çukurlar nedeniyle birçok kaza da atlatılıyor. Bunlardan biri de Çan İlçesi ile Karakoca köyü arasındaki yol. Bu yolun bazı bölgelerinde meydana gele çukurlar nedeniyle bir vatandaş ölümden döndü. Aracının lastiği çukura hasar gördüğü için büyük bir kaza şans eseri atlatıldı. Ölümden dönen vatandaş, aracının gördüğü hasarı ve bilgileri ile sosyal medya hesabında paylaştı.  Bu yol ile ilgili sorunun 2 ay önce İl Genel Meclis Üyesi Erdal Güler tarafından yetkili kurumlara iletilmesine rağmen çözülmediği belirtildi.

Cemhan Şen