İl Genel Meclisi üyeleri Mart ayı son oturumunda görüşülen GESTAŞ’ın gemi satın alması için “Borçlanabilme ve Kefalet Yetkisi Verilmesi “ raporunun kabul etmemişti. Valilikten dönen bu konu Salı günü tekrar İl Genel Meclisi’ne geliyor. Daha önce grup olarak “RED” oyu veren CHP’nin bazı il genel meclis üyelerinin bu sefer onay vereceği konuşuluyor. GESTAŞ dosyasının CHP’yi ikiye bölebileceği ifade ediliyor.

 Çanakkale Boğazı, Bozcaada, Gökçeada ve Balıkesir’in Marmara adasına ulaşımı sağlayan GESTAŞ,  “Borçlanabilme ve Kefalet Yetkisi Verilmesi “ için İl Özel İdaresi’ne başvurmuştu. Bu başvuru İl Genel Meclisi’nin Mart ayındaki son oturumunda görüşüldü. Oturumda, meclisin çoğunluğunu elinde bulunduran CHP’nin grup kararı alması ile GESTAŞ’a yetki çıkmamıştı.

Olumsuz çıkan karar sonrası GESTAŞ dosyası Valilikten geri dönerek tekrar İl Genel Meclisi’ne geldi. Koronavirüs nedeniyle olağan toplantılar yapılamadığı için büyükşehir olmayan bütün illerin, İl Özel İdarelerine gelen bir genelge ile bir kereye mahsus il genel meclisi toplantısı kararlaştırıldı. Bu karar sonrası Çanakkale İl Genel Meclisi, bu hafta Salı günü toplanacağı öğrenildi. Bu toplantının en önemli konularının başında GESTAŞ dosyası ve RES’ler olacak.

CHP fire mi verecek?
Mart ayında dosyadaki evrakların yetersiz olduğu gerekçesi ile grup olarak RED oyu veren CHP il genel meclis üyelerinin durumu merak ediliyor. Meclisteki çoğunluğu elinde bulunduran CHP’nin bu seferki oturumda fire verebileceği konuşuluyor. CHP’nin bazı meclis üyeleri ile yapılan ikili görüşmeler sonucunda kararlarını değiştirdiği ifade ediliyor. Kulislerde bu konu konuşulurken, CHP’nin bunun önüne geçmek için tekrar grup kararı ile dosyaya RED oyu vereceği ifade ediliyor. Şimdi merak edilen ise ikinci kez meclise gelecek olan GESTAŞ’a yetki çıkıp çıkmayacağı.

Damla Şener Okdaş