İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş üstüne getirilen sokağa çıkma yasağının ardından Çanakkale Belediyesi 65 yaş üstüne evde hizmet çalışmasını başlattı.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs Türkiye’yi de etkisi altına almaya başladı. Gün geçtikçe hastalığı yakalanan ve hayatını kaybeden insan sayısı artıyor. Bu kapsamda yetkililer hastalığın yayılmasını önlemek adına birçok tedbir aldı. Bu tedbirlerden bir tanesi de virüsün en çok etkilediği 65 yaş üstüne yönelik alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde çıkarılan genelgeye göre 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Çıkarılan genelgenin ardından 65 yaş üzeri vatandaşların zor durumda kalmaması için Çanakkale Belediyesi 65 yaş üstüne evde hizmet çalışmasına başladı. Yapılan çalışmada saat 08.30 ile 18.30 arasında belediye ekipleri, 65 yaş üzeri vatandaşların talebi üzerine  market, eczane alışverişlerini yapıyor.

KRONİK RAHATSIZLIKLARI OLANLAR DA EKLENSİN
MHP’li Belediye Meclis Üyesi Evren Yalçın ise yapılan bu uygulamanın kronik hastalıklara da getirilmesi gerektiğini söyleyerek, “ Bugün bir arkadaşımla telefonda görüştüm. Annesi kronik astım ve bronşit, aynı zamanda tansiyon hastası. Yaşı 60. Sokağa çıkması tehlikeli. Belediyemizi aramış, ancak 65 yaş üzeri olmadığı için ilaçlarının belediye tarafından getirilemeyeceği söylenmiş.  İyi bir şey yapıyoruz, sosyal belediyecilik böyle zamanlarda meydana çıkmalı. Haydi Çanakkale Belediyesi, 65 yaş ve üzerine sunulan bu hizmete bir de kronik rahatsızlıkları olanlar da eklensin! Sizce daha da güzel olmaz mı?

Muzaffer Cirtel