Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il ve ilçe başkanları, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a Belediye Meclisi Mart ayı toplantısında İdlib ile ilgili yaptığı konuşmanın ardından yapılan eleştirilere karşı destek olmak için ziyarette bulundu.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Belediye Meclisi Mart ayı toplantısında İdlib ile ilgili yaptığı konuşama tartışmalara neden olmuştu. Eleştiri oklarının hedefi olan Gökhan’a CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık başta olma üzere ilçe başkanları makamında ziyaret ederek desteklerini iletti. Ülgür Gökhan desteklerinden dolayı başkanlara teşekkürlerini ileterek gündeme dair açıklamalarda bulundu.
 
ARTIK NEYİ GÖLGELENDİRDİKLERİ BELLİ DEĞİL
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi için hazırlanan afişe tepki gösterdi. Gökhan,Bakın şimdi bir afiş var. Sokaklara asılıyor.  18 Mart Çanakkale Zaferi afişi. Abide, Mustafa Kemal kalpaklı ‘hilalin gölgesinde saklı abideler’ altında şöyle yazıyor; ‘Mustafa Kemal parantez Atatürk Bey’ Bu yıl ki afişimiz bu. Bu şuanda Çanakkale’de asılıyor. Ben önce astırmayayım dedim, sonra ibreti alem için asayım da görsünler dedim. Bununda siyasetini siz yaparsınız. Sonunda ‘bey’e düştü. Bunu da gördük. Artık neyi gölgelendirdikleri belli değil. Her şeyi gölgelendiriyorlar. ‘Bey’ ifadesi bugüne kadar kullanılmamıştı. Mustafa Bey, Kemal Bey… Alıştılar ya bunlar ‘Bay Kemal’e, Bay Atatürk. Yavaş yavaş yok etmeye çalışıyorlar” dedi.

TÜRKİYE’DE O SINIRIN ARASINDA SIKIŞIP KALDI
Ülgür Gökhan, Belediye Meclisi Mart ayı toplantısında yaptığı İdlib konuşmasıyla ilgili kendisine gelen eleştirilere cevap verdi. Gökhan, “Güncel konunun bu şekilde abartılmasının nedeni kusurlarını örtme çabasıdır. ‘Kral çıplak’ dendiği için bunlar çıldırıyorlar. Bu sadece benle değil, bugün sayın genel başkanın konuşmasında da aynı lafları söylüyor. Sayın Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek ve Milletvekilimiz Özgür Ceylan bir basın açıklaması yapmışlar konuyla ilgili. Teşekkür etmek için aradım. Dedi ki; ‘4 Şubat grup toplantısını izle genel başkanın’ Orada bugün olanların, Rusya’da imzalanmış olan süreci o zaman söylemişti. Böyle yapın demişti. Çok kızmışlardı. Aynısını yaptılar. Zaten bizim söylediğimiz, yani meclis de açılan konu olay şu;  İdlib bölgesinde birçok Türk mevzisi var. Bu kadar zamandır bu noktalarda ne oldu diye bakıyorum. Hiçbir şey olmadı. Sadece o noktalar var. O noktalarda bir gün 33 askerimiz bir aradaydı. Topluca bir binanın içerisindeyken bombayla şehit edildiler. Sadece 33’lede kalmadı. Başından sonunda kadar 59 oldu. O zaman da söylenmişti. Rusya ve Suriye Arap Cumhuriyeti, bu cümleyi kullanıyoruz artık, çünkü Rusya’da onun altına imza attık. Burada Özgür Suriye Ordusu ile onlarla birlikte paralel hareket ediyorlar. Onlarda bunları terörist olarak ilan ediyorlar ve bunları bombalıyorlar. Biz Haşdi Şabi kısmını terörist ilan ettik. Özgür Suriye Ordusu’nu donattık, eğittik saldık. Şimdi sen onlarla iç içeyken askerini savunma noktasında planlayamamışsan. 59 asker şehit oldu. Sonuç ne oldu? ‘59 şehit verdik ama bunu kazandık’ de, bir şey söyle. Ne oldu; mevcut sınırlar giderek daraldı. Suriye Arap Cumhuriyeti toprak kazandı. Bizim birlikler Suriye’nin birliklerinin ortasında kaldı. M-4 karayoluna 6 kilometre baraj kurdular. O unsurlar aşağıya gelemeyecekler. Türkiye’de o sınırın arasında sıkışıp kaldı. Şimdi bunu biz çok yüksek diploması bilgimizden söylemiyoruz. Bunu herkes televizyonlar, uzmanlar, siyasetçiler söylüyor. Burada Türk askerinin risk altında olduğunu herkes biliyor. Çünkü hava kuvvetin yok. Biraz SİHA ve İHA’larla bir şey becerdin” dedi.
 
BUNLAR BİZ TERÖRİSTLERE DESTEK VERİYORUZ DİYE BİZİM ASKERLERİ DE VURDULAR
Ülgür Gökhan, Türk askerlerinin güvence altına alınması gerektiğini vurgulayarak, “Rusya ile bu konuları konuşup askerimizin güvenlik altına alınması gerekiyor. Benim söylediğim bu. Bunlar biz teröristlere destek veriyoruz diye bizim askerleri de vurdular. Konu bu. Sonuçta geldiğimiz noktada bunlar bunu anlamazdan geliyorlar. Onların kusurlarından dolayı bunlar başımıza geliyor. Birde dikkat edin hep savunma bakanı var ortada. Ne Genel Kurmay Başkanı var, ne Kara Kuvvetleri Komutanı var. Adını biliyor musunuz? Ben bilmiyorum. Eskiden böyle şeyleri biliyoruz. Çünkü askeri açıdan onlar bilgi sahibidir onlar ortada yok. Savunma Bakanı artık siyasi bir kimliktir. Dikkat edin sınır bölgesine gidiyorlar. Bizde askerlik yaptık, neyin ne olduğunu iyi kötü biliriz. Sınır bölgesine gidiyorlar, toplantı yapıyorlar, demeç veriyorlar geri dönüyorlar. İçeride asker var. Birçok noktada asker var. Bir noktaya git, ‘merhaba asker’ de, ‘ne yapıyorsun’ de bir moral ver. Adamlar Irak’ta savaşırken Amerika’nın bilmem neyi geliyor orada askerlere ‘merhaba’ diyor sende de. Bunlar iç acıtıcı şeyler. Biz ne yaptık. Ben ilk 33 şehidi duyar duymaz hemen ertesi gün Rebiye Hanım ile görüştük.  İskele Meydanı’nda afişimizi astık, Türk bayrağımız yanında.Biz Çanakkale ruhuyla askerimizin yanındayız diye afişimiz hala duruyor. Bana kimse milliyetçilik numarası çekmeyecek. Bunların tarzı klasik. Habire saçma sapan yazıp duruyorlar. Umursamıyorum bile. Bülent Turan bir şeyler söylemiş hiç umurumda bile değil. Benim işim doğruları söylemek. Doğru bildiğimi söylerim. Asla ve asla partimin genel siyasiti dışında asla ahkam kesmem. Farklı düşünsem bile partimden kendi kafama göre ahkam kesmem.Benim söylediklerim partimin birebir düşüncesidir. Bunu sayın genel başkanımızın ağzından da duyuyoruz. Tersi olsa genel başkanım bugüne kadar bana bir  telefon ederdi. ‘Ne yapıyorsun sen’ diye bir ‘destur’ derdi. Çünkü bugünde aynısı kendisi söyledi. Destek ziyaretiniz için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.  

TOPYEKUN BİR MÜCADELEYE HAZIRLANMAMIZ LAZIM
Seçimlerin bittiğini söyleyen Gökhan, “Artık  işimize bakacağız. Ama top yekun bir mücadeleye hazırlanmamız lazım. Çok saldırganlaşacaklar. Aşağıya düştükçe saldırganlaşacaklar. Klasiktir bu. Köşeye sıkışan saldırır. Onun için dikkatli olmak lazım. Biz doğru yoldayız. Bizim bir şeyimiz yok. Kimseden bir beklentimiz, menfaatimiz yok, hedefimiz belli; laik Türkiye Cumhuriyeti içerisinde refah için yaşamak. Bizim hedefimiz bu. Onalar o kadar çok dalgalanıyorlar ki nerelerden nerelere geldik. Süreç içerisinde yanılmadıkları nokta kalmadı. Esad yerinde duruyor, birde Rusya konuşlandı. Bizde askerlerimizi orada kurbanlık koyun gibi tutuyoruz. Adamlar Şam tarafında rahat. Ben askerlere yanıyorum. Askerimiz olmasa umurumda bile değil. Askerimiz geri gelsin umurumda bile değil, kim ne yaparsa yapsın. Askerlere dikkat edin hep dar gelirli ailenin çocukları. İşsizlikten askerliğini uzatmış, profesyonelliğe dönmüş” şeklinde konuştu.

SAVUNACAKLARI BİR TARAF KALMADI ARTIK
Ülgür Gökhan sözlerini şöyle sonlandırdı: “Sandıkta 17 yıldır yenemiyorlar. Neden yenemiyorlar biliyor musunuz? Çünkü biz dürüst davrandık, doğru söyledik. Böyle çirkefleşeceklerine gelsinler tartışalım. Çıkalım televizyona tartışalım. Savunacakları bir taraf kalmadı artık”

Mehmet Kuzey