İl Özel İdaresinde İl Genel Meclisi’nin Mart ayı toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıda komisyon raporları görüşüldü. Raporlar oy birliğiyle farklı komisyonlara sevk edildi. Toplantının sonunda söz alan CHP Ayvacık İl Genel Meclisi Üyesi Şerafettin Alkan, Küçükkuyu da 7/24 sağlık ocaklarının hizmet vermesi ve Küçükkuyu’da yaşayan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için imza kampanyasını anlattı.
Şubat ayı İl Genel Meclisinin 7 Şubat tarihli oturumunda günden dışı söz alan CHP Ayvacık İl Genel Meclisi Üyesi Şerafettin Alkan konuşmasında Ayvacığa Bağlı Küçükkuyu Beldesindeki sağlık sorunlarına dikkat çekmişti. Küçükkuyu Beldesinde mesai bitiminin ardından Küçükkuyu sakinlerinin sağlık hizmeti alabilecek bir kurum bulamadıklarını ifade eden Alkan Sağlık İl Müdürlüğüne sorunun çözülmesi için dilekçe ve ekinde de yaklaşık 5 bine yakın imza verdiğini söylemişti. Alkan Mart ayı 3. Oturumunun sonunda da gündem dışı söz alarak Küçükkuyu’ nun mesai bitiminden sonraki saatlerde sağlık hizmeti alacak kurum bulunamaması sorununun çözülmesi için verdiği dilekçeye ret cevabı geldiği bilgisini İl Genel Meclisi üyeleri ile paylaştı.
Mart ayı 3’ncu oturumunda ise söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ayvacık İl Genel Meclisi Üyesi Şerafettin Alkan yaklaşık 5 bin civarında Küçükkuyu’da yaşayan vatandaşların atmış olduğu imza kampanyasının ret edildiğini dile getirerek, “Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Bu maddenin konuşmamla ilgili kısmı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sosyal devlet olma konusuyla ilgilidir. Hatırlayacağınız üzere geçen ay ki konuşmamda Eğenin Başladığı Yer olan Küçükkuyu muzun yetersiz sağlık hizmetleri konusuna değinmiştim. Halkımızın sürekli sağlık hizmeti ihtiyacını duyurabilmek amacıyla başlatmış olduğumuz imza kampanyasına beş bin civarında hemşerimiz katılım göstermişlerdir. Küçükkuyulu hemşerilerimiz adına ben ve diğer sivil toplum örgütlerimizin temsilcileri, bu beş bin imzayı kaymakamlık, valilik ve il sağlık müdürlüğüne teslim ettik. Aradan bir süre geçtikten sonra vermiş olduğumuz dilekçenin cevabı elimize ulaştı. Yetkili kurumlar vermiş oldukları cevapta kısaca; Küçükkuyu’da yaşayan binlerce hemşerimizin sağlık sorun ve ihtiyaçlarını mantık dışı gerekçelerin yanı sıra ekonomik külfetini gerekçe göstererek reddetmişlerdir. Sağlık hizmeti almak tüm insanlığın en doğal hakkıdır. Sağlık hiçbir zaman para ile mukayese edilemez. Yetkililerin vermiş olduğu cevapta sunulan gerekçelerin hiçbiri makul ve mantıklı değildir. Küçükkuyu ’muz üç dönemdir sosyal demokrat bir anlayışla yönetilmektedir ve bu sebepten dolayı diğer konularda olduğu gibi sağlık konusunda da hakkı olan hizmeti alamayarak cezalandırılmaktadır. On beş yıldır beldemize devlet eliyle hiçbir yatırım yapılmamıştır. Devlet geleneğini bildiğimiz için bu konuları şu zamana dile getirmedik ama konu insan sağlığı olunca haksızlığa itirazımız var. Tekrar belirtiyorum sağlığın ekonomik nedenler bahane edilerek ihmal edilmesi hiçbir zaman kabul edilemez. Buradan tekrar yetkililere sesleniyorum. Küçükkuyu da 24 saat sağlık hizmeti istiyoruz. Sesimiz duyuluncaya kadar her platformda bu talebimizi dile getireceğim ve bu önemli ihtiyacın takipçisi olacağım. Beni dinlediğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
Oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık komisyonuna devir edildi
Lapseki ilçesinde yer alan Yaylalar, Karaömerler, Kızıldam köyleri sınırları içinde hazırlanan Enerji Üretim Alanı amaçlı imar plan değişikliği ve Yenilenebilir Enerji Üretim Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı uygulama imar planı değişikliği görüşüldü. Oy birliği ile İmar ve Bayındırlık komisyonuna devir edildi.
Muzaffer Cirtel